Title of a News Article

Bağlı’dan çarpıcı açıklamalar…

.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Şanlıurfalı Selim Bağlı, Sağlıkta son 5 yılda 1 Milyar TL civarında yolsuzluk yapıldığını belirterek, “FETÖ Paralel Yapılanması ile Güneydoğu’ya da bakıldığımızda KCK gibi örgütlerin devletin vatandaşa tanıdığı temel hakları istismar ettiği görüyoruz” dedi.

 

OSMAN KAYA

SGK Başkanı Selim Bağlı, Şanlıurfa ve bazı illerde yürütülen sağlık yolsuzluğu ile ilgili 24 TV’de çarpıcı açıklamalarda bulundu. 42 Tv Ankara Haber Müdürü Ümit Çetin’in sorularını yanıtlayan Bağlı, şu açıklamalarda bulundu;

“Olayın geçmişine dönüp baktığımızda 2013 yılında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı bir soruşturma var. Daha doğrusu önceden BİMER’e bir şikayet yapılıyor, bunun üzerine olay Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne ve ardından da Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ediyor ve bunun üzerine soruşturma başlatılıyor. 2013 yılından itibaren teknik takip, fiziki takip, emniyet güçleri gerekli çalışmayı yapıyor. Bu konuda SGK Teftiş Kurulu Başkanlığına da intikal ettikten sonra gerekli yerlere müfettişler görevlendiriliyor. Müfettişlerimizin tespit ettiği ciddi bir miktarda yolsuzluk var.

 

“Kamu hizmeti istismar edildi”

Yolsuzluğun bir kısmının terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu biliyoruz. FETÖ Paralel Yapılanması ile Güneydoğu’ya da bakıldığımızda KCK gibi örgütlerin devletin vatandaşa tanıdığı temel hakları istismar ettiği görüyoruz. Son 5 yıla dönüp baktığımızda 1 Milyar TL civarında bir paradan bahsediyorsunuz. Biz Bakan ile görüştükten sonra elimizdeki müfettiş raporlarını ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirdik. Bizim iddiamız; Genel Sağlık Sigortası gibi çok kutsal bir kamu hizmetini suistimal eden bir çete var. Bunu hiçbir vilayetle özdeştirmiyoruz yani Urfa’da, Adıyaman’da, Batman’da, Siirt’te, Tekirdağ’da da var.  Bu işten nemalanmak isteyen bir çete vardı, Türkiye Cumhuriyeti bütün kuruluşlarıyla bunların peşine düştü. 2013 yılında başlayan bir soruşturma 3 yıl gibi bir zamanda hepsi tespit edildi. Onların hakkında gereken işlemleri yargı yapıyor.  

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 17:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Memo
Memo - 8 yıl Önce

Bu arkadaş yalan söylüyo o zaman aciklasin hangi hastane yolsuzuzluk yapmiş aciklasin

SIRADAKİ HABER

banner195