Title of a News Article

Bağlı’dan özel hastanelere gözdağı…

.

Bağlı’dan özel hastanelere gözdağı…
banner206

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Şanlıurfa’da SGK ile sözleşmesi feshedilen hastanelerle ilgili konuşarak, “Her gün hakaretlere uğruyorum ama bunlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bizi defalarca dolandıran, problem çıkaran hastanelerle sözleşme yapmama serbestliğimiz var” dedi.

 

UĞUR BUDAK

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Ocak 2017 tarihinde Konya’dan kamuoyuna duyurduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SGK Toplantı Salonu’nda basın açıklamasında bulundu. SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü ve İŞKUR İl Müdürü Sait Ardan ile SGK bürokratlarının da katıldığı toplantıda konuşan Bağlı, proje kapsamında 56 kişilik ekibin oluşturulduğunu belirterek, “Bu heyet Anadolu’nun bütün şehirlerini gezerek işçi, işveren, emekli ve ticaret sanayi odalarıyla bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyecek. Millî Seferberlik demek her kurumum işini düzgün bir şekilde yapmak ve vatandaşların sıkıntılarını anında çözmek demektir. Bize verilen görev vatandaşa hizmet etmek” dedi.

 

“Biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz”

Bağlı, proje kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğünü de ziyaret ederek iş danışmanlarıyla bir araya geldiklerini vurgulayarak, “Ardından Organize Sanayi Bölgesi yönetimiyle bir toplantı gerçekleştirdik. 2017 yılında devam edecek olan çeşitli teşvikler ve programlarımız var. Özelikle işsizlerin iş bulması, istihdamın arttırılması, işgücünün beceri kazanması için İŞKUR üzerine düşen görevi yapıyor. Aynı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu olarak ta her zaman işçi ve işverenlerimizin yanında olacağımızı buradan ifade ediyorum. Biz sürekli prim toplayan kurum değil, aynı zamanda eğitim ve yol gösteren bir kurum olma yolunda gidiyoruz. Biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Bütün vatandaşlarımıza eşit şekilde hizmet veriyoruz” diye ifade etti.

 

“Sözleşme yapmama hakkına sahibiz”

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Şanlıurfa’da SGK ile sözleşmesi feshedilen hastanelerle de ilgili de şunları konuştu;

“Twitterda her gün hakaretlere uğradığını ifade eden Bağlı, şöyle konuştu: “Hakaretlerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Hesaplaşıyoruz onlarla. Sosyal medya isteyenin istediği kişiye hakaret etme yeri değildir. Yani hakaret ve tehditlerle iş yapacak biri de değilim. Özel Hastaneleri kapatma ve açma yetkisi Sağlık Bakanlığındadır. Biz SGK olarak sözleşme serbestliğimiz var. Defalarca bizi dolandırmış, problem çıkarmış hastanelerle bizim sözleşme yapmama hakkına sahibiz. Böyle bir hukuki hakkımız var ve bunu kullanıyoruz. Ancak ben ciddi bir mağduriyetin olduğunu da düşünmüyorum. Bazen yanıldığımız olabilir, yanlışlar olabilir.”

Bağlı, son olarak Şanlıurfa’da asgari ücretle çalışan işçileri evlerinde ziyaret ederek, sorunlarını dinleyeceklerini de kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2017, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195