Title of a News Article

Bahçelievler'de anket yapılacak!

Bahçelievler'de anket yapılacak!
banner206

 Bahçelievler bölgesindeki mahalle muhtarları, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, sadece aşırı trafik yoğunluğu yaşayan bölgeyi canlandırmak ve vatandaşları rahatlatmak için parkometre uygulamasına gitmeyi planladıklarını, bölgede yaşayan vatandaşlarla ankette halkın yüzde 51’i istemezse parkomat yapılmayacağını söyledi.

Hiçbir kâr amacı gütmeden sadece bölgede oluşan aşırı yoğunluk sebebiyle, mahallelilerin ve esnafların park yapamaz, müşterilerin de bölgeye giremez hale geldiği Bahçelievler’i rahatlatmak ve canlandırmak için bölgede öncelikle parkometre uygulaması başlatmayı planlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, uygulama öncesi mahallelinin görüşüne başvurdu.

Yoğunluğunun önüne geçmek için daha önce belirlenen sokaklarda yapılması planlanan parkometre uygulamasıyla ilgili Başkan Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda mahalle muhtarları, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplantıda mahalle sakinlerini dinleyerek, çözüm önerilerini not alan Başkan Güvenç, Bahçelievler’in araç yoğunluğundan adım atılamayacak bir hale geldiğinin altını çizerek, “Siz diyorsanız mevcut duruma biraz daha tahammül edilir; biz size uyarız. Biz sizin için çalışıyoruz. Bu belediye sizin için var. Mahallede anket yapacağız. Eğer, yüzde 51 istemezse eskisi gibi devam etsin derse uygulamaya başlamayız” dedi.

Güvenç, park uygulamasının Büyükşehir Belediyesi olarak kesinlikle para kazanmak için değil, sadece bu bölgede oluşan trafik yoğunluğunun bitirerek vatandaşların trafik sorunun çözmek ve bölgeyi canlandırmak için planladıklarının altını çizdi. Başkan Güvenç, henüz planlama aşamasında olan uygulama ile ilgili mahallede yaşayan herkes ile anket yaptıktan sonra ne yapılacağına karar verileceğine dikkat çekti.

Bölgede bulunan otoparkın girişimleri sonucunda vatandaşlara aylık 40 TL gibi bir fiyatla, hizmet verme imkânı sunduğunu söyleyen Başkan Güvenç, vatandaşlara kolaylık sağlayarak otopark yetkilileriyle ücretin indirilmesi hakkında görüşme sağlanmasını istedi.

Toplantıda söz alan mahalle sakinleri, bölgedeki araç yoğunluğunun çözülmesini istediklerini ve özellikle mahalleli dışında Bahçelievler’e bırakılan ve günlerce alınmayan araçlardan dolayı muzdarip olduklarını söylediler. Mahalle sakinleri, ayrıca belediye tarafından yapılacak anketi memnuniyetle karşılayıp, kendilerini toplantıya davet ederek, görüşlerine başvuran Başkan Güvenç’e de teşekkür ettiler.

Toplantıya, Başkan Güvenç’in yanı sıra Mimarsinan Mahalle Muhtarı İsmail Dağbaşı, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mustafa Durmuş, Cengiztopel Mahalle Muhtarı İ.Halil Balık, esnaf ve mahalle sakinleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 00:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195