Title of a News Article

Bakan Çelik ilk Doğu gezisine çıktı

Bakan Çelik ilk Doğu gezisine çıktı
banner206

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili ve aynı zamanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Faruk Çelik, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak için beraberindeki heyetle birlikte Siirt'e gitti.

Bakan Çelik, beraberinde AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Vedat Demiröz, Şaban Dişli, Yasin Aktay, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Siirt'e gitti.

İl protokolü ve kentteki sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından karşılanan Bakan Çelik ve beraberindeki heyet daha sonra Siirt Valiliği'ne geçti.

Valilik makamında gerçekleştirilen toplantıya katılan Bakan Çelik burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Siirt'teki tarım ve hayvancılık alanında yapılması gerekenler ve yapılabilecek konular üzerine değerlendirmek üzere geldiklerini söyledi.

Bakan Çelik, Siirt ziyaretlerinin AK Parti'nin Siirt-Sakarya kardeşlik köprüsü heyetin bulunması ve Kadir Gecesi'ne denk gelmesinin güzel bir tevafuk olduğunu belirterek, “Ramazan ayını vesile kılarak Siirtli kardeşlerimizle kucaklaşma imkanını bulunmuş bulunuyoruz. Aynı zamanda AK Partimizin organize etmiş olduğu kardeşlik köprüleri çerçevesinde Sakarya ilimizi de bugün Siirtliler olarak misafir ediyorsunuz. Hep birlikte inşallah güzel bir kaynaşma gecesi geçireceğiz. Bu gece aynı zamanda Kadir Gecesi'ne bu etkinliğin tevafuk etmesi de hepimizi son derece memnun etmektedir.

Öncelikle bütün Siirtli kardeşlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Kadir Gecesi'nde tebrik ediyoruz. Bu ziyaretler ramazan iftar ve sahur programları bu kardeşlik köprülerin yanında bakanlığımızın sorumluluk alanı içerisinde de yapılanlar ve yapılması gerekenlerin değerlendirileceği buluşmalardır.” Dedi.

Bakan Çelik, “Özelikle il etapta hemen temayüzdeden küçükbaş hayvancılık gelmektedir. Gerek arıcılık, fıstık ve benzeri ürünlerde özelikle küçükbaş hayvancılıkta bakanlığımızın ne tür katkılar sunacağı konusunda değerlendirerek Ankara'ya sağlıklı bilgilerle ve Ankara'dan da buradaki ihtiyaçları verecek şekilde bir gidişimiz olacak.” Diye konuştu.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından Bakan Çelik'e kısa bir brifing verildi ardından toplantıya geçildi. Kentteki kamu kurum ve sivil toplum kuruluşların katılımıyla gerçekleşen toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195