Title of a News Article

Bakan Çelik'ten beklenen açıklama geldi

Bakan Çelik'ten beklenen açıklama geldi
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in facianın yaşandığı Manisa Soma'ya neden gidemediği ortaya çıktı.

Ankara'da yaptığı basın toplantısında sitemini dile getiren Bakan Çelik, "Bunları üzücü bizi kahreden bir günde söylemek istemezdim ama 5 yıllık bir iş sağlığı ve güvenliği mücadelesi vermiş bir bakan olarak bu küçük sitemimi mazur görmenizi rica ediyorum" dedi.

Bakan Çelik'in bir süredir bel fıtığı rahatsızlığı bulunduğu, yarın ameliyat olmasının planlandığı ancak bu olay sebebiyle ertelendiği öğrenildi. Bakan Çelik, faciadan 27 saat sonra neden açıklama yaptığı ve istifa edip etmeyeceği sorusuna ise, "İlk olay anından itibaren enerji bakanımız benimle de görüştüler. Benim de gitmem gerekiyordu. Oraya bakan yardımcımız ve tüm teknik heyetleri gönderdik. İlk andan itibaren bakanlık olarak oradaydık. Benim gidememe durumum biraz kişisel bir olay olduğu için sağlıkla ilgili bir mesele olduğu için acı bir günde benim kişisel durumunun gündeme gelmesini istemiyorum. Sürmekte olan bir tetkik için Perşembe günü saat 1’e kadar ayrılama gerektiğini söyledi. Bugün hastaneden ayrılarak bu açıklamayı yapıyorum. Çalışma Bakanı olarak bu açıklamayı yapmak zorunda oldum" karşılığını verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 19:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa ÇAKALLI
Mustafa ÇAKALLI - 10 yıl Önce

öncelikle ölenlere allah'tan rahmet, yakınlarını da sabır diliyorum. yaşanan bu üzücü ve yürek burkan olayın, sayın bakanımız faruk çeli̇k ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını ve herkes kadar onunda çok üzüldüğünü hepimiz biliyoruz. bakanımızın i̇stifa etmesi gerektiğini düşünen kişilere sesleniyorum. i̇stifa etse ne değişecek, etmezse ne değişecek. burada sayın bakanımızın suçu ne ? sanki, bu acı olayı sayın faruk çeli̇k yapmış.
lütfen arkadaşlar, mantıklı şeyler yazıp, mantıklı şeyler konuşalım.

SIRADAKİ HABER

banner195