Title of a News Article

Bakan Çelik’ten çiftçiye müjde

 Bakan Çelik’ten çiftçiye müjde
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çiftçilere fıstık sulama projesi ve hububat destekleri konularında önemli müjdeler verdi.

Seçim bölgesi Şanlıurfa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bölgedeki fıstık üretimini arttırmak için etap etap yapımı süren sulama tesisinin Bozova Bölgesi 2. Etap. 3'üncü ünitedeki çalışmaları ve sorunları ile ilgili muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Bakan Çelik ve üçüncü ünitenin kapsadığı 26 köyün muhtarının yanı sıra DSİ 15. (Şanlıurfa) Bölge Müdürü Numan Doğan, Tarım Bakanlığı üst düzey yetkilileri de katıldı. Polisevinde yapılan ve yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından gazetecilere değerlendirme yapan Bakan Çelik, fıstık ve hububat üreticilerine önemli müjdeler verdi. Tülmen Bölge Sulama projesinin tamamının Eylül ayında bitirilmesi konusunda mutabakata varıldığını belirten Çelik, "Bu sulama tesisi projemizin ikinci etabın proje çalışmalarının bir bölümü Mayıs ayında bitiyor. Ama tümünün eylül ayında bitirilmesi konusunda mutabakat sağladık. Hem firma ile görüştük. Hem yetkililere görevler Taksim edildi. Eylül ayına kadar ikinci etabın projelerin bitirilmesi için çalışmalar hızlandırılıyor" dedi.

Projenin diğer taraftan Kalkınma Bakanlığı'nın 2014-2018 GAP eylem planına alınması için de girişimde bulunduklarını belirten Çelik, "Kalkınma Bakanı Cevdet Bey ile de görüştük. Bu GAP 2014-2018 eylem planına alınması ile ilgili görüşme yaptık. Veysel Bey ile de görüşme yaptık. Bazı bilgilerde sıkıntılar vardı. Netice itibariyle bu yıl içerisinde hemen eylem planına alınmasını gerçekleştiriyoruz. 2015'te de ihalesi yapılacak ve süreç böyle devam edecek" diye konuştu.

Sulama tesisi için geçen kanalların geçişi nedeniyle zarar gören çiftçilere 1 ay içerisinde ödeme yapılacağı müjdesini veren Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Kanalitlerin geçişinden dolayı oluşan zarar ziyan var. Vatandaş oraları ekemiyor. Onların ödemesi, bir ay içerisinde çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek. Gerek Viranşehir'de gerek Bozova'da, gerekse diğer çiftçilerimizin bu konudaki talepleri bize iletilmişti. Tarım Bakanlığımız ile görüştük, hızlı bir şekilde çözeceğiz. Kaynaklarda bir sorun yok."

Bakan Çelik, 25 bin çiftçinin merakla beklediği hububat desteklerinin de 26 Mart Çarşamba günü başlayacağını ifade etti. Çelik, "Asıl önemli olan 25 bin çiftçimizi ilgilendiren 85 milyon TL hububat desteklemesi konusu. Bu ödemelerde Çarşamba günü Ziraat Bankası'ndan ödenmeye başlanıyor. Çiftçilerimize bu müjdeyi vermiş olduk. Hayırlı olsun" dedi.

Bakan Çelik, toplantının ardından belediye başkan adayları ile birlikte köy gezilerine katılmak üzere polis evinden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195