Title of a News Article

Bakan Çelik’ten uyarı!

Bakan Çelik’ten uyarı!
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarken, “Çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü istismarcılara fırsat vermeden dostluk, sevgi ve barış içerisinde kutlamasını diliyorum” dedi.

Bakan Çelik, mesajında tüm çalışanların1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayarak, şu ifadelere yer verdi:

“1 Mayıs; emeğin, alın terinin, dayanışmanın günüdür. Bugün; yüzyıllar süren ve birçok acılara göğüs geren hak arama mücadelesinin sembolüdür. 1 Mayıs, dünyanın dört bir yanındaki emekçileri aynı duygular etrafında buluşturan, aynı acıların aynı sevinçlerin etrafında kenetleyen ortak dilin adıdır. Hükümetimizin emeğe gösterdiği saygı ve demokrasiyi her şeyden üstün tutması anlayışı sonucunda 1 Mayıs 2009 yılında resmi tatil ilan edilmiştir.

Bu çerçevede, 1 Mayıs’ların çalışanların sorunlarının çözümü için bir fırsat olarak değerlendirilmesi büyük önem arz etmektedir.

Uzun yıllar bir korku günü olarak anılan 1 Mayıs’ın, dostluk, sevgi ve barış içerisinde bir bayram olarak kutlanmasında, başta sendikalarımız olmak üzere, çalışanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımıza büyük görevler düşmektedir.”

1 Mayıs 1977 olayları başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm emekçileri saygıyla anan Çelik, “Çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü istismarcılara fırsat vermeden dostluk, sevgi ve barış içerisinde kutlamasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195