Title of a News Article

Bakan Yılmaz’dan sert çıkış!

Bakan Yılmaz’dan sert çıkış!
banner206

Şanlıurfa’da 2 gündür gezi ve temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gazetecilerin 17 Aralık süreci ve kaset olayları ile ilgili sorularına cevap verdi. Bakan Yılmaz, “Şantajlarla montajlarla belli bir hedeflere ulaşmaya çalışmak ahlaksızlıktan başka bir şey değildir. Burada hukuki anlamda yapılması gerekenlerin yapılmasından yanayım. Bunun da ötesinde toplum olarak, bu tür şeylere tevessül edenlere ortak bir tavır göstermeliyiz” dedi.

GAP yatırımlarını izleme ve değerlendirme toplantısına katılmak amacıyla 2 gün önce Şanlıurfa’ya gelen Bakan Yılmaz, Şanlıurfa kent merkezindeki Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’yu makamında ziyaret ederek, üniversitenin Osmanbey Kampüsü’nü gezdi. Gazetecilere kısa bir değerlendirme yapan Bakan Yılmaz, gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bakan Yılmaz, 17 Aralık sürecinin kalkınma hızını etkileyip etkilemediği yönündeki soruya “Bunların tabi ki geçici etkiler yaptığını düşünüyorum. Geçici etkiler oluyor maalesef. Huzursuzluklar, belirsizlik oluşturuyorlar. Bunların da bir takım geçici etkiler oluşturduğunu düşünüyorum. Bunlar kalıcı etkiler değil. Özellikle 30 Mart seçimleri kritik. Vatandaşımızın, halkımızın vatandaşımızın vereceği cevap en güzel cevap olacaktır. Ekonomik açıdan da çok önemsiyorum doğrusu. Ekonomi açısından siyasi istikrar çok önemli. Siyasi istikrarı bozanlar, aslında ekonomik olarak da bunu vatandaşımıza bunu fatura ediyorlar.Bunun faturası sonuçta tüm halkımıza çıkıyor. Ama siyasi istikrarımızı koruyarak, biz bütün bunları yeniden ekonomik anlamda sıkıntısız hale getireceğiz inşallah. Halkımızın 30 martta siyasi olarak vereceği destek, siyasi istikrarın devamını ortaya koyması, ekonomik anlamda hepimizi rahatlatacaktır” dedi.

Son kamuoyu yoklamalarında halkın iktidara olan desteğinin sürdüğünü belirten Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şimdiden yapılan kamuoyu yoklamalarında, Başbakanımızın yurt içi gezilerinde şunu açık ve net şekilde görüyoruz ki, ‘halkımız hükümetinin arkasında. Siyasi istikrara destek veriyor. Bugüne kadar yapılan hizmetleri takdir ettiği gibi, bundan sonra daha fazla hizmetlerin yapılması için hükümetimize büyük bir destek sunuyor.’ Bu destek devam ettiği sürece, siyasi istikrarımız devam ettiği sürece, ekonomide bazı geçici etkilenmeler olsa da, orta vadede bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.”

Ses kaydı ile devam eden sürecin nahoş görüntü kasetlerinin piyasaya sürüleceği söylentilerinin de sorulduğu Bakan Yılmaz, “Süreç daha da derine iner mi bilemiyorum ama bu tür konularda noktasal tartışmaları çok doğru bulmuyorum. Halkımızın gündemi bu değil. Halkımızın gündemi daha fazla kalkınma, daha fazla ilerleme, demokrasimizi, ekonomimizi daha ilerilere götürme. Bir dedikodu kültürü oluşturma, ahlaksız bir şekilde özel hayata ilişkin bir takım çalışmalar yapma, şantajlarla, montajlarla belli bir hedeflere ulaşmaya çalışmak ahlaksızlıktan başka bir şey değildir. Halkımıza da, siyaset kurumuna da bir faydası yoktur” diye konuştu.

Bu tür durumlarda toplumun tüm kesimlerinin ortak bir tavır göstermesi gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

“Burada hukuki anlamda yapılması gerekenlerin yapılmasından yanayım. Bunun da ötesinde toplum olarak, tüm kesimleriyle, sadece bir parti değil, yada belli bir kesim değil, toplum olarak, bu tür şeylere tevessül edenlere ortak bir tavır göstermeliyiz. Bugün A şahsına dönük, bir şeyler yapılır, yarın B şahsına dönük olur. Bunlar önemli değil. Biz ortak bir ahlaki ve siyasi bir tavır ortaya koymalıyız. Bu tür konuları gündemimizden çıkarıp, Türkiye’nin gerçek gündemine odaklanmalıyız. Türkiye’nin gerçek gündemi, giderek daha fazla büyüyen, kalkınan, refah üreten bunu halkına daha adil bir şekilde paylaştıran bir ülke olmaktır. Bu gerçek gündemden uzaklaşıp, dedikodu gündemine ülkemizi sokmaya çalışanlara da fırsat vermemeliyiz.”

Bakan Yılmaz’ın gezi ve temasları sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195