Title of a News Article

Bakanlar Kurulu değişecek...

Bakanlar Kurulu değişecek...
banner206

AKP içinde başlayan yeni parti tartışmaları ve bakanların performanslarına yönelik eleştirilerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yılın ardından kabinede değişiklik yapacağı belirtiliyor. İlk kez uygulanacak teamül ile Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı YİK üyeleriyle kabineyle ilgili istişare edeceği öğrenilirken, kabinede cumhurbaşkanı yardımcısı sayısının 3’e çıkacağı ve bakanlık sayısında artışın olacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ilk kabine revizyonuna hazırlanıyor. Yerel seçimlerin ve tekrarlanan İstanbul seçimlerinin ardından büyükşehirler başta olmak üzere büyük kayıp yaşayan AKP’de, kabine revizyonu yüksek sesle konuşulmaya başlandı. AKP kulislerinde hareketli günler yaşanırken, kabine revizyonu noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmalara başladığı belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI SAYISI ARTACAK

AKP içinde kurulacak yeni parti ihtimallerinin de göz önünde bulundurarak hazırlanacak kabinenin gelecek seçimlere kadar gidilmesi hedeflenecek. İlk kez uygulanacak teamül ile kabine kurumunda Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleriyle kabineyle ilgili istişare edeceği öğrenildi. Yeni kabinede cumhurbaşkanı yardımcısı sayısının artacağı belirtilirken, yeni kabinde Binali Yıldırım ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı konuşuluyor.

ALBAYRAK VE SOYLU DEĞİŞECEK

Kabinede ekonomi konusunda çalışmaların yapıldığı, Berat Albayrak’ın Dışişleri Bakanlığı’na kaydırılacağı belirtiliyor. Ekonomi yönetimi için ise AKP’li kurmayların yurt dışında bulunan bir ekonomist ile görüştüğü ancak şu ana kadar herhangi bir ilerlemenin kat edilmediği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı istişarelerde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün İçişleri Bakanlığı’na kaydırılması konusunda önerilerin geldiği ancak kendisinin Bekir Bozdağ’a sıcak baktığı konuşuluyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ise yine kabinede olacağı ancak bakanlığının değiştirileceği ifade ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın da daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını verdiği iddia ediliyor.

BAKANLIK SAYISI ARTACAK

Erdoğan’ın parti kurmaylarıyla yaptığı görüşmelerin ardından belediye seçimlerinde kaybedilen büyükşehirlerde bakan gösterileceğini ifade ettiği belirtiliyor. Özellikle Antalya’da eski büyükşehir belediye başkanı Menderes Türel’in Kültür ve Turizm Bakanı olacağı konuşuluyor. Öte yandan geçtiğimiz kabinede 16’ya düşürülen bakanlık sayısının da tekrar artabileceği belirtiliyor.

KAYNAK: MİLLİGAZETE

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adil AdAk
Adil AdAk - 5 yıl Önce

İlk defa düzgün ve tutarlı bir haber okudum dediydim ki, kaynak Milli Gazete yı gördüm. Anlamıştım birşeylerin düzgün olduğunu...

SIRADAKİ HABER

banner195