Title of a News Article

Bakanlardan ortak açıklama

.

Bakanlardan ortak açıklama
banner206

İçişleri Bakanı Soylu, Adalet Bakanı Bozdağ ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da ortak açıklama yaptı. Bakan Soylu, Şanlıurfa'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tür saldırılarla karar mekanizmalarımızı etkilemeye çalışan unsurlara göz açtırmayacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Soylu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Saldırıda, çok elimdir ki, kedisine süt vermek isteyen 11 yaşındaki zabıt katibinin evladı ilkokul 5'inci sınıf öğrencisi Ahmet Oktay Günak şehit olmuştur. Emniyet bekçimiz, İbrahim Kete de şehit olmuştur. 2'si yoğun bakımda 11 yaralımız var.

 

"KARAR MEKANİZMAMIZI ETKİLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Bu tür saldırıların temel amacı, güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesindeki kararlılığını etkilemek, hem de terör örgütlerinin hayat akışını engellemeye çalışmaktır. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı Faruk Çelik ile beraber, burada incelemelerde bulunduk. Yaralı vatandaşlarımızı da ziyaret edeceğiz. Bu tür saldırılarla karar mekanizmalarımızı etkilemeye çalışan unsurlara göz açtırmayacağız.

 

"ADALETİ YILDIRAMAYACAKLAR"

Adalet Bakanı Bozdağ ise, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin terörle mücadelesi, yarın bugünden daha etkili ve kararlı bir şekilde sürecek. Yargı görevini yapan hakimlerimize, zabıt katiplerimize ve adliye çalışanlarımıza yönelik saldırıların amacı çok net. Bunlara yönelik saldırılar, milletimize, kardeşliğimize, hukuka ve birliğimize karşı yapılmıştır. Bu saldırılar, adaleti tesis etmek için gece gündüz çalışan hakim ve savcılara yardım eden kardeşlerimize yapılan saldırılar, adaleti yıldıramayacaktır. Adaletin bekçilerini ve görevlilerini hizmetten geri döndüremeyecektir. Geçmişte de yargıda verdiğimiz şehitlerimiz oldu. İzmir'de, İstanbul Çağlayan'da. Bunların hiçbirisi adalet görevi yapanları yolundan çevirmeyecektir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı Çelik, şöyle konuştu:

Bu saldırı 250 bin Viranşehirliye yapılmıştır. Bu saldırılarla bizleri yıldıramayacaklar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195