Title of a News Article

Bakanlık harekete geçti

Bakanlık harekete geçti
banner206
*Barış Pınarı Harekatı bölgesi Rasulayn'da terörden temizlenen ve PKK/PYD nin zarar verdiği sadece kendi örgüt elemanlarına hizmet verdiği hastane, Sağlık Bakanlığınca tadilatı yapılarak sağlık hizmetleri sunulmaya başlandı* .

Duvarlarına el yapımı patlayıcıların (EYP) tuzaklandığı Rasulayn hastanesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan temizleme ve alınan güvenlik önlemleri sonrası, Sağlık Bakanlığının talimatı sonrası İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Emre ERKUŞ öncülüğünde yürütülen onarım süreci sonrası, evlerine dönen halka sağlık hizmetleri en iyi şekilde verilmeye çalışılıyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanımızın talimatıyla Rasulayn Hastanesinde bakım ve onarım çalışmalarını başlattık. Çok kısa bir sürede Suriyeli doktorlar öncülüğünde Dahiliye, Çocuk, Kadın doğum ve Cerrahi poliklinikler ile Acil Servis, Röntgen, Laboratuar, Eczane ve 112 Ambulans hizmetleri, müşahade yatakları ile hizmet vermeye başladı. Yapılan bağışlar ile doktorlar tarafından yazılan ilaçlar, hastane eczane tarafından veriliyor." dedi.

Hastanede güvenlik önlemleri alındıktan sonra çalışmalara başladıklarını anlatan Erkuş, ilk olarak Mobil Sağlık Tırı ile hizmete başladıklarını ve hastanenin tüm tadilatının bitirilerek bölge hastanesi olarak Suriye halkının başka bir yere gitmeden kendi ülkelerinde tedavilerinin yapılacağını belirtti.

Sunulan sağlık hizmetlerinden dolayı Suriyeliler, Türkiye'ye teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195