Title of a News Article

Bakın WhatsApp ne diyor...

Bakın WhatsApp ne diyor...
banner206

İletişim ağı olan WhatsApp, bir kaç gün önce almış olduğu flaş karar ile kişisel verilerin gizliliğini kaldıracağını açıklamıştı. 

Peki WhatsApp'ın resmi web sayfasında bu konuyla ilgili hangi detaylar paylaşılmış hadi hep birlikte görelim. 

Güvenlik noktasında WhatsApp üzerinden her bireyin, başkası ile kurmuş olduğu iletişimin gizliliği uçtan uca korunduğu ifade ediliyor. 

WhatsApp yöneticileri, bu ifadelere riayet edecek mi etmeyecek mi sorusu ise halen kafalarda soru işareti. Bir kaç gündür dünyanın gündeminde olan WhatsApp, flaş bir karar ile gizliliğin kaldırılacağını açıklamış ve büyük tepkilere neden olmuştu.

Dünyada genelinde en çok kullanıcısı olan WhatsApp, bugünlerde yoğun bir şekilde kan kaybına uğruyor. Gizliliğin kaldırılacağını öğrenen WhatsApp kullanıcıları, uygulamayı silmek zorunda kalıyor. Alternatif olarak ise birçok bilişim insanı tavsiyelerde bulunarak, telegram, bip, Signal gibi iletişim uygulamalarının güvenilir olduğunu belirterek yüklenilmesini ön görmüşlerdi ve öylede oldu. Türkiye genelinde WhatsApp aşırı bir şekilde kayba uğradı ve rakipleri zirve yaptı. 

WHATSAPP GERİ ADIM ATACAK MI?

İletişim ağı WhatsApp geri adım atacak mı sorusu halen netlik kazanmadı. WhatsApp resmi sitesinde gizlilik politikasının güvenliği en üst düzeyde olduğu ifadeleri halen yer alıyor. 8 Şubat'ta buna sona vermesi planan gizliliğin kaldırılma durumuna tepkiler halen sürüyor. WhatsApp'ın geri adım attığı yönünde sosyal medyada dolaşan ifadeler, resmi açıklama gelmediği için gerçeği yansıtmıyor.

WhatsApp'ın resmi sitesinde yazan güvenlik ifadeleri ise şöyle

En kişisel bazı anlarınızı WhatsApp üzerinden paylaşıyorsunuz, işte bu nedenle uygulamamızın en son sürümünde uçtan uca şifrelemeyi geliştirdik. Uçtan uca şifrelendiğinde, gönderdiğiniz mesajlar ve aramalarınız korunmuş olur. Sadece siz ve haberleştiğiniz kişi bunları okuyabilir veya dinleyebilir, aradaki hiçkimse, WhatsApp bile bunları okuyamaz ve dinleyemez.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2021, 00:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195