Title of a News Article

Balıkesir'de yakalandı...

.

Balıkesir'de yakalandı...
banner206
 Manisa ve Eskişehir'de telefonla arayıp kandırdıkları iki kişinin toplam 25 bin lirasını dolandırdıkları ileri sürülen Şanlıurfa merkezli bir çetenin kuryesi olduğu belirlenen H.Y.T., Balıkesir Otogarı'nda yakalandı. Manisa polisi tarafından arandığı belirlenen H.Y.T. buradan gelip ekibe teslim edildi.

Balıkesir Otogarı'nda dün polisin tedirgin hareketlerinden şüphelendiği H.Y.T., gözaltına alındı. H.Y.T.'nin genel bilgi taramasından (GBT) telefonda dolandırıcılık yapan Şanlıurfa merkezli bir çetenin kuryesi olarak Manisa polisi tarafından arandığı belirlendi. H.Y.T.'nin sorgusunda, telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp, "Telefonunuzdan terör örgütüyle görüşme yapılmış ve kimlik bilgileriniz kullanılarak para aktarılıyor. Suçsuz olduğunu ispatlamak için parayı bizim söylediğimiz bir yere bırakmanız gerekiyor. Paranız devlet güvencesinde, size geri verilecek" diyerek dolandırıcılık yapan bir çetenin kuryesi olduğu ortaya çıktı.

H.Y.T.'nin sorgusunda Şanlıurfa merkezli çetenin geçen 20 Haziran'da dolandırdığı Eskişehir'deki bir kişinin 15 bin lirası ile bir gün sonra Manisa'da benzer şekilde dolandırılan M.A.'nın 10 bin lirasını bıraktığı yerden aldığını itiraf ettiği öğrenildi. H.Y.T., aynı gün Manisa'da dolandırılacak olan ikinci kişi S.G.'nin bırakacağı 50 bin lirayı almaya gittiğinde, kendisinden şüphelenilmesi üzerine kaçıp, otobüsle gittiği Balıkesir'de yakalandığı anlaşıldı. H.Y.T., işlemlerinin ardından Manisa polisine teslim edildi. Yakalandığında üzerinden çıkan ve dolandırılan kişilerden alındığı anlaşılan 25 bin lira da tutanakla sahiplerine teslim edildi. H.Y.T. adliyeye sevk edilirken, polis, dolandırıcılık şebekesinin diğer üyelerinin de yakalanması için çalışma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195