Title of a News Article

Balıklara özel diyet!

Balıklara özel diyet!
banner206
DÜNYADA tek doğal akvaryum olarak kabul edilen Şanlıurfa'daki Balıklıgöl'de son zamanlarda yaşanan balık ölümleri ve kirlenmeyi önlemek için bazı kararlar alındı. Balıklara özel diyet uygulamasına geçen İl Hıfzıssıhha Kurulu, ziyaretçilerin balıkların sağlığı açısından göle yem, ekmek, mısır, çerez atmasına yasak getirdi.

Şanlıurfa'da Hz. İbrahim'in ateşe atılmasının ardından oluştuğuna inanılan Balıklıgöl'de, son dönemde kirlenme ve balık ölümleri üzerine çalışma başlatıldı. İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından kentin simgesi olan Balıklıgöl'ün korunması, havzasındaki kirliliğin önlenerek balıkların sağlıklı yaşam sürdürmeleri için yaz sezonu boyunca uygulanacak bir dizi kararlar alındı. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Balıklıgöl'de, balıklara atılan yemlerin verdiği zararın önlenmesi için yem satışının yapılmaması kararlaştırıldı ve 1 hafta süreyle göle yem atılması geçici olarak yasaklandı.

 

ANONSLARLA UYARI YAPILDI

Alınan yasak kararı uygulanmaya başlanırken, görevliler gölü ziyarete gelenleri de anonslar yaparak uyarmaya başladı. Sık sık yapılan anonslarda; 'Sayın ziyaretçilerimiz balıkların sağlığı açısından bugün yem, ekmek gibi atıkların göle atılmaması rica olunur' denilirken, göl girişine de uyarı tabelası konuldu. Gölde temizlik işlemi de başlatan görevliler, su akışını hızlandırıp, belirli saatlerde göle oksijen takviyesi uyguladı.

 

BAŞKAN EKİNCİ: BALIKLAR AŞIRI YEMDEN ÖLÜYOR

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, son dönemlerdeki ölümlerinin balıklara aşırı yem verilmesinden kaynaklandığı söyledi. Yaşanan balık ölümlerinin önlenmesi için tedbirler alındığını anlatan Ekinci, "Yerli ve yabancı turistin çok olduğu bir mevsimdeyiz. Bu ziyaretçilerimiz ise balıklarımızı yemleme konusunda çok ciddi bir talepleri var. Oradaki ölümlerin sebebi fazla yemlemeden kaynaklandığını yaptığımız görüşmelerde öğrendik. Alınan kararlara göre bir hafta balıklara yem verilmeyecek ve ilerleyen süreçte de haftada 2 gün yem atılması yasaklanacak. Sudaki oksijen miktarı da artırılacak" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195