Title of a News Article

Balıklıgöl doldu taştı ama...

.

 Balıklıgöl doldu taştı ama...
banner206

Şanlıurfa’da on binlerce kişi Kadir Gecesi, Balıklıgöl’e akın etti.

Kuran’ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olarak Ramazan ayının 27. gününde kutlanan Kadir Gecesi’nde Balıklıgöl Platosu doldu, taştı. Gerek il dışından gerekse de ilçelerden gelen on binlerce kişi, Kadir Gecesi’ni Balıklıgöl’de kutladı. Gencinden yaşlısına kadar Balıklıgöl’ü hınca hınç dolduran vatandaşlar, teravih namazını da kutsal mekânda kıldılar. Yoğun kalabalıktan dolayı vatandaşlar, Balıklıgöl’de yürümekte zorluk çektiler. 

İftarlarını Balıklıgöl’de açtılar
Çok sayıda ailenin iftarlarını Balıklıgöl’de açtıkları görüldü. Balıklıgöl’de yasak olmasına rağmen çimlere halı sererek oturan vatandaşlar, hem iftarını hem de sahurunu burada yaptı. Güvenlik görevlilerinin de, çim üzerinde piknik yapan vatandaşlara sessiz kalması dikkat çekti. 

Trafik sıkıştı
Bu arada Balıklıgöl’de yaya trafiğinin yanında yoğun araç trafiği de yaşandı. Yüzlerce aracın geldiği Balıklıgöl’de trafik ekiplerinin yetersiz kalmasından dolayı uzun araç kuyruklarının oluştuğu görüldü. Her ne kadar kısıtlı sayıdaki trafik polisleri, trafiği açmak için uğraşsa da pek başarılı olamadılar.

Çöpler yığınla birikti
Öte yandan Balıklıgöl Platosu’nda çöplerin de yığınla biriktiği gözlere çarptı.  Yeterli derecede temizlik yapamayan belediye görevlileri, kutsal mekânda görüntü kirliliğinin önüne geçemedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195