Title of a News Article

Baro Başkanı acı tabloyu açıkladı!

.

Baro Başkanı acı tabloyu açıkladı!
banner206

 Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, Şanlıurfa'da ilköğretim çağındaki çocukların uyuşturucu bataklığına saplandığını ve kentteki uyuşturucu bağımlısı çocuklarının yasının bini aştığını söyledi. Delebe, “Emniyet Müdürlüğünden aldığımız son verilere göre, uyuşturucu madde bağımlısı çocuk sayısı bini aşmış vaziyette bulunuyor.” diye konuştu.

Emniyet verilerine dayanarak uyuşturucu bağımlısı çocuk sayısının bini aştığını dile getiren Şanlıurfa Baro Başkanı, "Şanlıurfa, çocuk nüfusu bakımından en fazla illerin başında geliyor. Son günlerde uyuşturucu kullanım yaşı çok küçük yaşlara kadar düştü. Ortaokul çağındaki çocuklara kadar düştü. İlimizde maalesef uyuşturucu bağımlısı çocuk sayısı her geçen gün artıyor. Sivil toplum kuruluşlarının, bu konuya dikkat çekmesi gerekiyor. Ne gibi önlemler alınması noktasında Şanlıurfa Barosu olarak çalışmalarımızı öteden beri yürütüyoruz. Çocuk ve insan hakları komisyonumuz çalışmalarını sürdürüyor. Emniyet müdürlüğünden aldığımız son verilere göre, uyuşturucu madde bağımlısı çocuk sayısı bini aşmış vaziyette bulunuyor. Bu sayı adliyeye yansıyan davalara bakıldığında da rahatlıkla anlaşılıyor. Bu noktada ailelere, ebeveynlere çok büyük görev düşüyor. Emniyet teşkilatının, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, hukuk örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının bu konuda çok ciddi bir çalışma yürütmesi gerekiyor." dedi.

 

"ŞANLIURFA'DA ÇOCUKLAR BU BATAĞA SAPLANMIŞ VAZİYETTE"

Uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara indiğine dikkat çekmek istediklerini ifade eden Baro Başkanı Hikmet Delebe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Urfa Barosu olarak çocukların, suça sürüklenen çocukların içerisinde bulunduğu duruma dikkat çekmek istiyoruz. Kentte uyuşturucu kullanımı çok yüksek seviyeye ulaştı. Çocuklar, küçük yaşlardan itibaren çevredeki arkadaşlarından edindikleri alışkanlıklarla birlikte bir anda kendilerini uyuşturucu batağının içerisinde bulabiliyorlar. Hayatlarının sonuna kadar, bu bataktan kurtulmanın mücadelesini veriyorlar. Biz Şanlıurfa Barosu olarak bütün ebeveynlere çağrıda bulunmak istiyoruz: Diyoruz ki, mutlak surette arkadaş çevresine dikkat edin. Kimlerle beraber olduklarına, iletişim içerisinde olduklarına dikkat edilmesi gerekiyor. Şüphe durumu varsa, mutlak surette çocuğunuzla paylaşın. Uyuşturucu madde kullanımı Şanlıurfa'da çok yaygınlaştı. Çocuklar, yoğun vaziyette bu batağa saplanmış vaziyette bulunuyorlar."

 

CEZAEVİNDEKİLERİN YARISINDAN FAZLASI UYUŞTURUCUDAN

Bu arada Şanlıurfa Kapalı Cezaevi'ndeki mahkumların yarısından fazlası uyuşturucu nedeniyle hapse atıldığı ileri sürülüyor. Uyuşturucudan cezaevinde yatanların sayısının 500'ün üzerinde olduğu ifade ediliyor. Öte yandan il geneli uyuşturucu bağımlısı sayısının 25 binden fazla olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195