Title of a News Article

Baro Başkanı; Endişeyle izliyoruz

.

Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe, Ramazan Bayramından sonra Türkiye'de meydana gelen olayları endişe ile izlediklerini söyledi. Annelerin yeniden ağlamaya başladığını belirten Av. Delebe, "Türkiye toplumu barış istiyor, Türkiye toplumu gerilim istemiyor. Temennimiz 'Çözüm Süreci'nin kaldığı yerden devam etmesidir" dedi. 

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe, son zamanlarda ülkenin değişik illerinde meydana gelen olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Bayramdan sonra Türkiye'nin yeniden bir şiddet sarmalına girdiğini anımsatan Delebe, "Özellikle son 3 yıl içinde geliştirilen 'Demokratik çözüm Süreci' şuanda büyük anlamda çıkmaza girmiş vaziyettedir. İnsan Hakları örgütleri, barolar  ve STK'lar süreci endişeyle izliyor. Özellikle Bayramdan sonra Suruç'ta 32 insanın canına mal olan o vahşi katliamdan sonra ülke yeniden gerilmeye başladı. Daha sonra Ceylanpınar'da meydana gelen ve 2 polisin hayatını kaybettiği olayla birlikte şiddet olayları daha da tırmandı. 3 Yıldan beri gelmeyen cenazeler maalesef şuan ülkenin dört bir yanına yeniden gider oldu. Sürecin siyasi kaygılara, siyasi gelecek hesaplarına kurban edilmemesi gerekiyor" dedi. 

"Operasyonlar HDP tabanına yapıldı"
Türkiye toplumunun 7 Haziran seçimlerinden sonra da 'Çözüm Süreci'nin devam etmesini istediğini bildiren Delebe, "Bu şiddet sarmalından sonra da IŞİD hücrelerine, IŞİD'in yapılanmalarına dair bir operasyon dalgası getirilirken, IŞİD'ten ziyade bu operasyonun HDP tabanına olduğunu gözlemekteyiz. Türkiye çapında binden fazla gözaltı var, bölgemizde de gerçekleşen bu gözaltıların bir kısmı tutuklamayla sonuçlandı. Fakat bu gözaltı oranlarına baktığımız zaman IŞİD'e yönelik operasyonların sönük olduğu net bir şekilde söylenebilir. Oysaki 'Çözüm Süreci'nin baltalanmaması bakımından siyasal iktidarın özellikle HDP tabanını böyle baskı altında tutmasını doğru bir yaklaşım olarak görmüyoruz" diye kaydetti.

 

"Türkiye toplumu barış istiyor"

Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının Selehattin Demirtaş hakkındaki soruşturmasının ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında bir soruşturma başlatıldığına dikkat çekerek, "Yüksekdağ'a da Suruç'ta sarf ettiği; 'Sırtımızı PYD'ye, YPG ve PYJ'ye yaslıyoruz' şeklindeki beyanlarından dolayı soruşturma başlatıldı. Biz bunu da bir çelişki olarak görüyoruz. Normal koşullarda dünyada, Amerika'da bir terör örgütü olarak kabul edilmeyen Rojova'daki Kürt örgütlenmesinin PYD'nin, YPG'nin Türkiye tarafından da bir terör örgütü olarak görülmediği malum. Figen Yüksekdağ'ın bu şeklindeki sözlerinin Türkiye'nin dış politikası ile de çelişki arz etmiyor. Çünkü Türkiye de yeri geldiği zaman koridor açarak Peşmergenin Rojova'ya geçmesini destekliyor. Ancak Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının bugün bu soruşturmayı açmasını savaş konseptinin bir parçası olarak görüyoruz. Şanlıurfa Barosu olarak bizim çağrımız şudur; Türkiye toplumu barış istiyor, Türkiye toplumu gerilim istemiyor. Çünkü gerilimden ve meydana gelen çatışmalardan hiç kimse mutlu değildir. Maalesef anneler yeniden ağlamaya başladı. Temennimiz 'Çözüm Süreci'nin kaldığı yerden devam etmesidir" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 13:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞANLIURFA
ŞANLIURFA - 9 yıl Önce

artik millet sizin gibileri ciddiye almiyor. vicdan mahkemeleri kuruldu. hepiniz mahkumsunuz.

SIRADAKİ HABER

banner195