Title of a News Article

Barosu sınırda inceleme yapacak

 Barosu sınırda inceleme yapacak
banner206

ŞAnlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe, 10 kişilik heyetle IŞİD'ın dün bombalı saldırı düzenlediği Kobani sınırında inceleme yapacaklarını söyledi.

Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe, başkanlığında 10 kişilik inceleme heyeti oluşturduklarını belirterek, sınır kapısı ve Kobani’ye yakın bölgelerde inceleme yapıp yerel kaynaklarla görüşeceklerini kaydetti. Türkiye’de IŞİD militanlarının olduğu birçok kentte hücre evlerinin olduğunu ileri süren Baro Başkanı Hikmet Delebe, şunları söyledi:

"IŞİD terör örgütünün Kobani’ye dönük çok ciddi bir saldırısı gerçekleşti. Bu saldırılarda onlarda insan hayatını kaybetti. Yüzden fazla da yaralı olduğu biliniyor. Bu aziz mübarek günde bu kanı akıtan, vahşet ve bu zulmü uygulayan teröristleri biz şiddet ve nefretle kınıyoruz. Türkiye’den sızma olduğuna dair IŞİD militanlarının Türkiye’den Kobani’ye geçtiklerine dair kuşkular var. Bununla ilgili iddialar ortalıkta geziniyor. Siyasal İktidarın bu iddialara karşı delilleri ile birlikte bunun böyle olmadığını ispatlaması gerekiyor. Bu iddialar yenilir yutulur cinsten değildir. Biz oraya gittiğimiz de bunu yerel kaynaklardan da araştırmaya çalışacağız ve ayrıca kendimizde gözlemlemeye çalışacağız. Burada elbette açıklama yapması gereken siyasal iktidardır. Bu iddiaların gerçek olmadığını ortaya koyacak olan da siyasal iktidardır. Çok vahim bir olay ile karşı karşıyayız ve gerçekten çok ciddi manada orada bir zulüm ve katliam meydana geldi. Bizim yönetim kurulu başkan dahil 10 kişi ve müsait olan arkadaşlara haber göndereceğiz katılımı üst düzeyde sağlamaya çalışıp araştırma yapacağız."

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195