Title of a News Article

Barzani Kobani için düğmeye bastı

Barzani Kobani için düğmeye bastı
banner206

 Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani IŞİD 37 gündür saldırdığı Kobani için harekete geçti. Barzani, peşmerge güçlerinin 48 saat içinde Kobani'ye ulaştırılması talimatı verdi.

 

"BARZANİ TALİMAT VERDİ"

Al Jazeera'ye bilgi veren ve isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir KDP yetkilisi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin peşmerge güçlerinin 48 saat içinde Kobani'ye ulaştırılması talimatı verdiğini söyledi. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, peşmergenin destek için Kobani'ye geçişine yardımcı olduklarını açıklamıştı.

 

PYD: PEŞMERGE KOBANİ'YE ULAŞMADI

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ise Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada Kobani'ye şu ana kadar peşmergelerin gelmediğini söyledi.

Kobani'ye saldıran IŞİD güçleriyle mücadele eden PYD'nin Eşbaşkanı Asya Abdullah, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, peşmerge güçlerinin şu ana kadar Kobani'ye girmediğini söyledi. Kaç peşmergenin Kobani'ye gireceği ya da girişin nasıl olacağı yönünde şimdiye kadar kendileriyle bir temasta bulunulmadığını da ekledi.

 

"GÜNDEMİMİZDE BU KONU YOK"

Abdullah, Kuzey Irak Kürt yönetiminin silahlı gücü olan peşmergelerin Kobani'ye gelmesine ve IŞİD'e karşı savaşlarında kendilerinin yanında yer almasına nasıl yaklaştıkları sorusunu ise "Şu an bu konu gündemimizde yok" diye yanıtlandı.

 

"BİZ HAZIRIZ"

Öte yandan Barzani'nin talimatından önce Reuters'a konuşan Peşmerge sözcüsü Jabar Yawar, "Kobani'ye savaşçı göndermeye hazırız." dedi.

Kobani'ye destek güç göndereceklerini açıklayan Yawar, söz konusu yardımın kara veya hava yolu ile Kobani'ye ulaştırılacağını belirtti.

Peşmege'nin bu açıklamasından önce başdöndüren bir trafik yaşandı. ABD ve Türkiye kanadından sıcak açıklamalar yapıldı.

 

TÜRKİYE: KAPILARI AÇTIK

Kürt kanalı Rudaw, Türkiye peşmergeye Kobani'ye geçiş için izin verdiğini iddia etti. Bu iddiayı Dışişleri Bakanı doğruladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kobani'ye geçmek isteyen peşmerge güçlerine izin verdiğini söyleyerek 'Peşmergelerin Kobani'ye geçmesi için yardım ediyoruz.' dedi.

 

ABD: SİLAH GÖNDERDİK

ABD'den PYD'ye uçaklarla silah, cephane ve tıbbi malzeme yardımı gitti Flaş gelişmenin ardından ABD bir açıklama yaptı. Uçakların toplam 28 konteyner yardım yaptığı, bunun küçük silahlar ve cephanelikler ile tıbbi yardım olduğu belirtildi. ABD'li yetkili Obama'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdiğini söyledi. Erdoğan geçen hafta bu ihtimale ilişkin "PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür" demişti.

 

ERBİL: 21 TON YARDIM GİTTİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, geçtiğimiz gece Erbil havaalanından uçakla Kobani'ye silah ve tıbbi malzemeden oluşan 21 ton yardım gönderildiğini açıkladı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlık resmi sitesi, silahların paraşütle Kobani'deki savaşçılara ulaştırıldığını duyurdu. Yardımların 28 paraşüt ile indirildiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195