Title of a News Article

Başbakan, Çiftçi’yi aradı

.

Başbakan, Çiftçi’yi aradı
banner206

Başbakan Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırıya uğrayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi arayarak 'geçmiş olsun' mesajını iletti. 

ABD'nin New York eyaletinde BM'deki temaslarını sürdüren Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın girişimi ve evsahipliğinde, BM'de düzenlenen Barışın Korunması Liderler Zirvesi'ne katıldı.

Zirve oturumu öncesi düzenlenen yemekte ABD Başkanı Obama ve Rus lider Putin ile ayrı ayrı bir araya geldi. Davutoğlu, muhataplarıyla başta Suriye'deki durum olmak üzere, bölgesel güvenlik ve istikrar konularında görüş alışverişinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu'nun zirvede liderlere hitaben, dünyada BM barışı koruma harekatlarına katkıları bakımından 22. sırada bulunan Türkiye'nin yaklaşım ve katkılarını anlatan bir konuşma yapması ve yeni katkı taahhütlerimizi (Afrika'da Mali MINUSMA ve MINUSCA misyonlarında 5 karargah subayı ve bir askeri kargo uçağı) açıklaması bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu saldırıya uğrayan Şanlıurfa belediye başkanı Nihat Çiftçi ile telefonda görüşerek saldırıyla ilgili bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2015, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195