Title of a News Article

Başbakan; Gidin dedik gitmediler

 Başbakan; Gidin dedik gitmediler
banner206

Başbakan Davutoğlu, HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın "Bırakın tükürüğümüzle boğalım" sözlerine sert çıkarak, "300 PYD'liye gidin dedik gitmediler. Zorla mı gönderelim." diye konuştu.

Davutoğlu, İçişleri Bakanlığı'ndaki bilgilendirme toplantısı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

"SINIRIMIZDAN 2 MİLYONA YAKIN İNSAN GEÇTİ"

(YPG güçlerini Türkiye üzerinden Kobani'ye geçirmek istiyor. Dün Fransa cumhurbaşkanının da çağrısı vardı. O kapı hala kapalı mıdır? Selahattin Demirtaş 'İzin verin tükürüğümüzle boğalım' ifadelerini kullandı. Ne düşünüyorsunuz?)

"Kafa karışıklığını gidermek lazım. Fransa'yla birçok konuda benzer yaklaşımlarımız var. Paris'ten görüş beyan etmek kolay da acaba ne kadar bilgi sahibi. 'Türkiye sınırlarını açsın' Türkiye'nin sınırları kapalı mı? İki milyona yakın insan geçti. İnsani gerekçeyle hiç kapatmadık. Suriye'deki çatışmanın bir parçası olmak isteyenler, ya yabancıdır. Yabancılar bunu hiç istemedi. Ya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, biz bunu istemeyiz. İllegal gitmek isteyenleri durdurmaya çalışıyoruz."

 

"ZORLA MI GÖNDERELİM?"

"300'e yakın PYD mensubu silahlarını teslim ederek Türkiye'ye geldi. Suriyelilerin Suriye'ye gitme konusunda sınırlar açık, gitmek istemediler. Biz gider savaşırız dendiğinde çok az bir kesim dışında, giden olmadı. Diğerleri hayır biz savaşmak istemiyoruz dediler ne yapalım, zorla mı gönderelim? Suriye'den gelenler, savaşmak için gitmek isterse, geldikleri gibi giderler. Gelirken bize sormadılar giderken de sormayız. Onlar Suriye vatandaşı."

 

"KOBANİ'DEKİ ÇATIŞMALARDAN TÜRKİYE MESUL DEĞİL"

"Günlerdir, Suriye'den gelenleri gönderin gidip orayı korusunlar dediler. Gidin dedik, gitmediler, küçük bir grup hariç. Türkiye Kobani'deki çatışmalardan mesul değildir. Ama Türkiye'nin problemin kaynağı gibi göstermek isteyenler, ister içeride ister dışarıda olsun farklı bir gündemin parçası olmuş olanlar. Fransa'dan Kobani'de savaşmak için gelenlere sınırı açık mı tutalım? Yabancı savaşçıları nasıl denetleyeceğiz?"

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195