Title of a News Article

Başbakan, Urfa'daki olay için konuştu

Başbakan, Urfa'daki olay için konuştu
banner206

AK Parti İl başkanları toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Askeri operasyon huzur getirecekse destekleriz" açıklamasında bulundu. Suruç’ta askere taş atan Milletvekili Aysel Tuğluk'a da değinen Davutoğlu, “O attığınız taşlar aslında bu milletin vicdanına en çok da Türkiye'deki Kürt kökenli vatandaşlarımızın vicdanına atılmış taşlardır'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, IŞİD'e yönelik başlatılan operasyonla ilgili "Herhangi bir askeri operasyon bölgeye huzur getirme perspektifi taşıyorsa destekleriz. Ulusal güvenliğimiz ne gerektiriyorsa o adımları atacağız" dedi.

Güvenlik güçleri, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden Kobani'ye geçmek isteyenlere, biber gazlı ve basınçlı suyla müdahalede bulunmuştu. O esnada, HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un askere taş atarken fotoğrafı çekilmiş ve o fotoğraf sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Davutoğlu, ''Askerimize taş atan o milletvekiline sesleniyorum, biz sizlere gül atmaya devam edeceğiz, gerekirse muhabbet göstermeye ama o attığınız taşlar aslında bu milletin vicdanına en çok da Türkiye'deki Kürt kökenli vatandaşlarımızın vicdanına atılmış taşlardır'' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''İlk ahde ve son hesaba bağlı kaldığımız içindir ki herkesin kriz beklediği, herkesin bunalım beklediği dönemde biz sadece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde değil, bütün tarihimizde ilk defa bir cumhurbaşkanının onurla bir başka cumhurbaşkanına devir teslim yaptığı o büyük töreni gerçekleştirdik.

Hiçbir makam ve mevki bizim gözümüzde büyük değildir. 'AK Parti acaba bölünür mü?' diye bekleyenler yanıldılar; AK Parti olarak bir siyaset ve ahlak dersi verdik. Herkesin kriz beklediği bir dönemde biz ilk defa bir cumhurbaşkanının bir onurla bir başka cumhurbaşkanına devir teslim yaptığı töreni gerçekleştirdik. Böylesi daha önce olmamıştı. O törende bulunmak benim için büyük bir onurdu. Bizde makamlar ve mevkiler üzerine oturulduğunda kalkılmaması gereken yerler değildir.

 

"KILIÇDAROĞLU'NUN YERİNDE OLMAK İSTEMEZDİM"

Doğrusu ben Kılıçdaroğlu'nun yerinde olmayı istemezdim. Acaba kongreye gittiğinde veya gördüğü her delegede 'bu bana imza verdi de sonra oy vermedi mi' diye bir şüphe taşımaktansa liderlik makamını terk ederim. Onların Cumhurbaşkanımıza ve cumhurbaşkanı seçimine yaptıkları saygısızlık aslında vatandaşımıza, seçim sandığına, demokrasiye yapılan bir saygısızlıktır. Bu saygısızlığı yapanlara haddini bildiririz ama o saygısızlık üzerinden hiçbir başka partiliyi, mensubunu ve oy verenini dışlamayız.''

 

"TERÖRİST MUAMELESİ YAPACAĞIZ"

Uyuşturucu tacirlerine terörist muamelesi yapacağız. Çünkü onlar gelecek nesilleri karartıyor aileleri yok ediyor. Her türlü tedbir alınacak.

 

ORTAÖĞRETİM'DE BAŞÖRTÜSÜ SERBESTLİĞİ

Kamuya girdi başörtü, memurlarımız başı açık, başı örtülü yanyana çalışıyor, hiçbir ihtilaf çıkmadı. 'Meclis'e girerse olay olur' diyenler, hani 'dışarı dışarı' diye bağıran zihniyetin bugünkü uzantıları, Meclis'te de başörtülü kardeşlerimiz, başı açık kardeşlerimizle onurlu bir şekilde milletimizi temsil etmeye devam ediyor. Neden biliyor musunuz? İhtilaf bizim milletimizin arasında değil, fitne bizim milletimizin arasında değil. İhtifal ve fitne bu zihniyetin kafasında.

 

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci ile kamu düzeni birbirine alternatif değildir. İlk çözüm süreci toplantısında İçişleri Bakanımıza, güvenlik birimlerimize de bu talimatı verdim: Kim çözüm sürecini bahane ederek ya da istismar ederek Türkiye'de kamu düzeni ile ilgili olarak bir şüphe uyandırmaya kalkarsa devletin güçlü eli onun üzerinde olacak.

 

"TÜRKİYE'YE SIĞINANLARIN SAYISI 160 BİN 335"

Kobani'den gelenler için dünyada hiçbir ülkenin atamayacağı adımları attık. Son günlerde Suruç'ta provokasyon yapanlara da buradan seslenmek istiyorum; daha önce Suriye'den gelen Arap ve Türkmen kardeşlerimiz akın akın geldiklerinde 'Niye kapıyı açıyorsunuz' diyenlerin şimdi orada gösteri yapmaya hakları yoktur."

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195