Title of a News Article

Başbakan ve Bakan’a seslendiler

 Başbakan ve Bakan’a seslendiler
banner206

Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, ortak bir basın açıklaması yaparak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şanlıurfalı Dr. Ferhat Şelli’nin görevinden alınmasına tepki gösterdiler. STK temsilcileri Başbakan ve Bakanlardan atamanın durdurulmasını istediler.

Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı ve Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Önal ve 16 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri bir araya gelerek, Dr. Ferhat Şelli’nin görevden alınmasıyla ilgili ortak bir açıklama yaptılar.

Basın açıklamasını okuyan Akbaş,  Şanlıurfa’da yaşayan hiçbir siyasi partiye hiç bir oluşuma, hiç bir kuruma bağlı olmayan doğruların yanında, yanlışa karşı duran özgür sivil toplum kuruluşları olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bugün itibarı ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlık Müsteşarı Sayın Ferhat  Şelli nin görevden alındığını örgendik. Ferhat Bey genelde tüm Türkiye'ye özelde GAP bölgesine çok önemli hizmetler sağlamış, devletin sıcak ve şefkatli ellerini tüm topluma uzatmış başbakanımızın da sürekli vurguladığı ‘Devlet millet için vardır’ vurgusunu fiiliyata dökmüş halktan da büyük teveccüh almış bir Urfa evladıdır. Bizler yapmış olduğu hizmetlere karşı ve bu hizmetlerin devamı için daha yüksek bir makama atanmasını beklerken tenzili rütbeyle görevinden alınmış olması bizleri derinden üzmüştür.”

Tabii ki bir bürokratı görevlendirmek de görevden almak da bakanların ve Başbakan’ın inisiyatifinde olduğunu vurgulayan Akbaş, “ Ancak bizler Ferhat Bey”in şahsında devletimizin ve milletimizin onuruna gölge düşürecek hiç bir fiilinin olmadığını, aksine hem başbakanımızın ve hem de yetmiş milyon Türkiye’nin arzuladığı devlet bürokrat kimliğini taşıdığının şahitleriyiz.   Gerek başbakanımızdan ve gerekse bakanlarımızdan bu uygulamanın durdurulmasını bekliyor saygılar sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

FERHAT ŞELLİ KİMDİR?

1971 Şanlıurfa doğumlu olan Dr. Ferhat Şelli, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu. Yüksek Lisansını aynı üniversitede Tarımsal İşletmeler; doktorasını da Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Tarıma Dayalı Sanayinin Ekonomik Yapısı, Finansmanı ve Sorunları üzerine yapan Şelli,   2003-2006 yılları arasında GAP İdaresi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2006 yılından düne kadar Tarım Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Şelli, Şeker Kurumu Başkan Vekilliği, Şeker Kurulu Üyeliği ve TİGEM Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyordu.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195