Title of a News Article

Başbakan’dan Demirkol'a ziyaret

 Başbakan’dan Demirkol'a ziyaret
banner206

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu geçici hükümet Başbakanı Gassan Hito, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'u makamında ziyaret etti.

Suriye geçici hükümet Başbakanı Gassan Hito, beraberinde Rızık Suriyeli İstihdam Ofisi çalışanları ile birlikte Başkan Fevzi Demirkol'u makamında ziyaret etti. İkili, Suriye'deki gelişmeleri ve Haliliye ilçesindeki Suriyeliler ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bir süre görüştü. Haliliye ilçesindeki Suriyeliler ile Kobani'den gelen misafirler için Haliliye Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Demirkol'a, Hito teşekkür etti.

"Bizler Ensar'ız sizler muhacir" diyen Başkan Demirkol, şunları söyledi:

"Bizim o yönden kardeş kardeşi nasıl misafir ederse biz sizi kardeş gözü ile görüyoruz. Şuan Şanlıurfa'da 473 bin kayıtlı Suriyeli misafir var. 473 binin, 80 bini bizim Haliliye'de. Suriye'de sulh olur, barış olur, inşallah. Bu ateş bu savaş biter. İnşallah sizlerde evinize yurdunuza yuvanıza dönersiniz. O zaman kardeşliğimiz yine devam edecek ve bizlerde inşallah gelip çayınızı içeceğiz."

 

"HERKES ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKSIN"

Suriye geçici hükümet Başbakanı Gassan Hito, Demirkol'dan Suriyelilere bakış açısı ve yapmaları gerekenler hakkında tavsiyelerde bulunmasını istedi. Demirkol, Suriyeli vatandaşların çocuklarına sahip çıkmadığı zamanlarda olayların çıktığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Herkes çocuğuna sahip çıksın, herkes çocuğuna sahip çıkmadığı zaman bazen olaylar oluyor. Kavga dövüş oluyor. Suriyelilerin kendi arasında veya Suriyeliler ile Türkler arasında bu kavgalar iki tarafta da, hem misafirlerimizde hem de ev sahiplerinde zaman zaman huzursuzluklara neden oluyor. Birde bizim gençlerin; içki, alkol, uyuşturucu bunlardan uzak durması, hem bizim gençlerin hem de sizin gençlerin. O zaman toplumdaki huzur daha iyi olur ve kardeşliğimize hiçbir zaman zarar gelmez.”

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195