Title of a News Article

Başbakan'dan sağduyu çağrısı

.

Başbakan'dan sağduyu çağrısı
banner206

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından basın kuruluşları, parti binaları ve özel mülklere yapılan saldırı sonrası vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından gün içerisinde yapılan saldırıları ve terörü lanetleyen bir açıklama yayınladı.

 

VAN'DA KATILDIĞI CENAZE TÖRENİNDEN BAHSETTİ

Başbakan Davutoğlu, basın kuruluşları, parti binaları ve vatandaşların mülklerine yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi. Davutoğlu, Van'da katıldığı cenaze töreninden detayları anlattı ve terör saldırılarını lanetleyen bir açıklamada bulundu.

 

"KÜRTÇE VE ARAPÇA AĞITLARLA UĞURLANDILAR"

Davutoğlu'nun açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Van'da aziz şehitlerimizin cenaze törenindeydik. Al bayrağa sarılı evlatlarımız Türkçe, Kürtçe, Arapça ağıtlarla ebediyete uğurlandılar. Van'da bir kez daha milletimizin bütün fertlerinin aynı kararlılıkla teröre karşı omuz omuza durduğunu müşahade ettim.

 

"KARDEŞLİK BAĞLARIMIZ GÜÇLENDİRMEKTEDİR"

Teröre karşı yürüttüğümüz ortak mücadele kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmektedir. Aziz milletime sesleniyorum: Terörün amacı bizim bu sarsılmaz kardeşlik bağlarımızı zedelemek, kardeşler arasına fitne sokmaktır.

 

"MÜLKLERE ZARAR VERMEK KABUL EDİLEMEZ"

Başta basın kuruluşları olmak üzere, siyasi parti merkezleri ve sivil vatandaşlarımızın mülklerine zarar vermek kabul edilemez. Terörün cezasını hukuk çerçevesinde güvenlik güçlerimiz ve yargı verecek. Kimse kendisini kanunun yerine koymamalıdır.

 

"KARDEŞ KAVGASINA MÜSADE ETMEYECEĞİZ"

Yüreği vatan sevgisiyle dolu tüm vatandaşlarımı sükunete, kucaklaşmaya ve devletine güvenmeye davet ediyorum. Hukuk çerçevesinde yürüttüğümüz operasyonları büyük bir kararlılıkla devam ettirirken, kardeş kavgasına da müsaade etmeyeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195