Title of a News Article

Başkan Arıcı'dan flaş açıklama...

Başkan Arıcı'dan flaş açıklama...
banner206
ASRIN İŞADAMLARI ŞANLIURFA’YA GELİYOR

İş dünyasının önemli isimleri istidama katkı sunmak için Şanlıurfa’da toplanacak.

Kısa adı ASRİAD olan Asrın İşadamları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Serkan Arıcı Genel Merkez ve ülke genelindeki ASRİAD üyelerini Urfa’ya davet etti. Arıcı’nın davetini kırmayan ASRİAD Genel Merkez yönetimi önümüzdeki günlerde Şanlıurfa’da toplanacak.

ASRİAD genel merkezinin Ankara’da düzenlediği ASRİAD Programlama Çalıştayı’na katılan ASRİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Serkan Arıcı ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri 6. Bölge teşvik paketinde yer alan Şanlıurfa’nın yatırım fırsatlarını iş dünyasının temsilcilerine anlattı.

Toplantıda konuşan ASRİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Serkan Arıcı, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da neden yatırım yapılması gerektiğine ait bilgiler aktardı.

Doğu ve Batı illerini birbirine bağlayan Şanlıurfa’nın konumu itibariyle stratejik önemine dikkat çeken Arıcı, 6. Bölge teşvik paketi ile gelen yatırımların kendisini neredeyse 10 yılda amorti ettiğini buna neden olan fırsatları sıraladı.

EN GENÇ NÜFUS ŞANLIURFA’DA

Arıcı, Şanlıurfa’nın yaş ortalamasının 19,4 olduğunu belirterek, bu genç nüfusun istihdama kazandırılması gerektiğini, bu potansiyele de iş dünyasının kavuşmak istediğinden yatırıma gelmeleri için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

6. Bölge Teşvik paketinde en büyük devlet desteklerinin yer aldığını hatırlatan Arıcı, bu teşvikleri alan yatırımcılar, yaptıkları yatırımları neredeyse teşviklerle 10 yılda amorti ediyor bu bile Şanlıurfa’ya gelmeleri için önemli bir fırsat dedi.

2 milyonu aşan kendi nüfusu ve misafir ettiği 500 bin üzerinde Suriyeli muhacir sayısı ile bugün Türkiye’nin 5. büyük ili olan Şanlıurfa’nın sulanabilir arazi bakımından ülke tarımının başkenti konumunda olduğunu söyledi.

Arıcı, tarıma dayalı sanayinin Şanlıurfa’ya yatırım yapılmasının hem hammaddeye hem de Ortadoğu pazarına yakınlığı ile tüketim pazarına büyük bir avantaj sağladığını söyledi.

Ülke tarımından istatistiksellere de değinen Arıcı, Türkiye’de Üretilen Pamuğun tek başına % 45 ini, Buğdayın % 5 ini, Mercimeğin % 8 ini, Arpanın % 7 sini, Mısır’ın % 7 sini ve Fıstığın % 37 sinin Şanlıurfa’da üretildiğini belirterek tarım alanındaki önemine dikkat çekti.

2018 yılı Türkiye iller Bazında üretilen 240.000 ton fıstığın 100 bin tonunu tek başına Şanlıurfa’nın karşıladığını yine Biber’in (isot) Türkiye üretiminin 227.380 ton olduğunu bununda 98 bin tonunun yine tek başına Şanlıurfa’nın karşıladığını kaydeden Arıcı markalaşma ve bu hammaddeye erişim için yatırımcılar Şanlıurfa’ya gelmeli dedi.

GENEL MERKEZ SESSİZ KALMADI

Arıcı’nın, Göbeklitepe , Harran, Balıklıgöl, Halfeti gibi Turizm alanlarıyla ilgili verdiği bilgiler doğrultusunda, ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, potansiyeli yerinde görmek ve değerlendirmek üzere önümüzdeki günlerde ASRİAD Genel Merkez yönetimiyle Şanlıurfa’da olacaklarını müjdeledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2019, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195