Title of a News Article

Başkan Ayhan’dan müjde..

Akçakale Belediyesi mahalle ortasında insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen Gölet’i toprakla doldurarak yeşil alana dönüştürecek.

Akçakale ye bağlı Tatlıca Kırsal mahallesinde bulunan yaklaşık 1 Bin m2 alanı kaplayan gölet Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın talimatıyla toprakla doldurularak sokak sakinlerinin rahat nefes alabilecekleri park ve yeşil alana dönüştürülecek. Yıllardır mahalle ortasında bulunan kış mevsiminde yağmur suyu ile dolup taşan gölet Yaz mevsiminde ise Karasinek, Sivrisinek ve kötü koku yayarak sokak sakinlerinin sağlığını adeta tehdit ediyordu. Akçakale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler ekibi tarafından Tatlıca Mahallesinde bulunan Gölet 3 günlük çalışmanın ardın kırmızı toprakla dolduruldu. Gölet dolumu öncesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Tatlıca kırsalının mahalle içi stabilize yollarını da bitirerek mahalleye estetik bir görünüm kazandırdı.

Yapılan çalışmalardan oldukça memnun olduklarını ifade eden Tatlıca Mahallesi sakini Casım Yalçın; “Yılardır bu Gölet kışın yağmur suyu ile dolup taşıyor. Çocuklarımız tehlike altında kalıyor. Yazında köy içini çoraklaştırdı. Sivrisinek pis koku mahallemiz oturulmayacak duruma geldi. Durumu sayın başkanımıza ilettik. Belediye Başkanımız Abdülhakim Ayhan’dan Allah razı olsun ilgi gösterdi. Burayı doldurup çocuk parkı ve yeşil alan yapacak. Aynı zamanda başkanımızın duyarlılığı doğrultusunda mahalle içi stabilize yol çalışması da yapıldı. Mahalleli adına belediye başkanımıza teşekkür ederiz.” Dedi.

Başkan Ayhan ise; "Halk sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Tatlıca mahallesinde bulunan Gölet sinek, sivrisinek ve yaydığı kötü kokular ile mahalle sakinlerimizin sağlığını adeta tehdit ediyordu. Mahalle sakinlerimizin isteği üzerine belediyemize bağlı kırsal hizmetler birimi tarafından yaklaşık 3 gündür dolgu çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Dolgu çalışmaları bittikten sonra toprakla doldurulan gölet parka ve yeşil alana dönüştürülerek mahalle sakinlerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca geçen hafta içinde Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler mahallemizde sokak içi stabilize yol yapım çalışmalarını da bitirdi. Mahallemiz her açıdan daha güzel ve sağlık bir görüntüye kavuştu.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195