Title of a News Article

Başkan Çiftçi, anayasa değişikliğini anlattı

.

Başkan Çiftçi, anayasa değişikliğini anlattı
banner206

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Sivil Toplum Kuruluşları buluşmasında bu kez Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri konuk etti. Cumhuriyet Sosyal Tesislerindeki buluşmada Anayasa değişikliğini katılımcılara aktaran Başkan Çiftçi, "Geçmişteki sıkıntıları bir daha yaşamamak için çok önemli bir sürece doğru ilerliyoruz" dedi.

16 Nisan Halk Oylamasına doğru Anayasa değişikliğini vatandaşlara anlatmak için her gün farklı bir ilçede düzenlenen programlara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sivil toplum kuruluşu buluşmalarına da kaldığı yerden devam ediyor. Son olarak Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yönetimini ağırlayan Başkan Nihat Çiftçi, buluşmada yaptığı değerlendirmesinde Anayasada ele alınan 18 madde değişikliğinin ayrıntılarını katılımcılara aktardı.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: DAHA HIZLI KALKINAN TÜRKİYE İÇİN EVET

Başkan Çiftçi, konuşmasında Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinden bu güne yaşadığı olayları kısa bir şekilde ele aldı. Başkan Çiftçi, "94 yıllık geçmişimize baktığımızda hükümetlerimizin ömrü yaklaşık bir buçuk yıl oldu. 10 yılda bir milletin iradesi olan meclise darbeler ve benzeri müdahaleler yapıldı. Tüm bunlar neticesinde istikrar büyük kayba uğradı. İşte Türkiye böyle dönemler yaşadı. Yine geçmişe baktığımız zaman Türkiye'nin kalkındığı yılların güçlü hükümetler döneminde olduğunu görüyoruz. Koalisyonlarla bu ülke çok büyük sıkıntılar yaşadı. İlerlemek ve yarına daha güvenle bakması gereken ülkemiz maalesef büyük sıkıntıların içerisine sürüklendi. Tarihimiz bize bunu gösteriyor. Ve şimdi önümüzde yeni bir dönem için imkan bulunuyor. 16 Nisan'da halk oylamasına gidiyoruz. İçeriğinde ise anayasada değişikliğini ön gören 18 madde var. Bu maddelere genel olarak baktığımız zaman yasama, yürütme ve yargı yetkisinin kaynağı halka dayanıyor. Yani yargının başı olan Başbakanlık bitiriliyor, Cumhurbaşkanlığı yürütmenin başı olarak ve ikilik ortadan kaldırılarak yürütme tamamen halkın 50+1 ile seçmiş olduğu Cumhurbaşkanına bırakılıyor. Süresi 5 yıl olarak belirleniyor ve en fazla iki dönemle sınırlandırılıyor. Bunun yanı sıra 550 olan milletvekili sayımız 600'e çıkıyor. Zira oranladığımız zaman ülkemizde her 143 bin kişiye bir milletvekili şeklinde tayin edilirken, gelişmiş ülkelerde ise bu 50-55 bin civarındadır. Ki zaten ülkemizin nüfusu arttığı için bu da gerekli olan bir değişikliktir. Siyasetle ilgili olarak seçilme yaşı yine 18'e düşüyor. Gençlerin siyasette aktif olabilmesi için yapılan bu değişikliği de destekliyoruz" diye konuştu.

 

BAŞKAN AKMAN'DAN TEŞEKKÜR

Buluşmada günün anısına Başkan Nihat Çiftçi'ye plaket sunan Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Halil Akman ise Başkan Çiftçi'nin sivil toplum kuruluşlarına gerekli önemi verdiğini söyledi. Her fırsatta düzenlenen sivil toplum kuruluşu buluşmaları ile Şanlıurfa'nın daha da ileri taşınacağını vurgulayan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Halil Akman, yaklaşımından dolayı Başkan Çiftçi'ye teşekkür etti.

Buluşmaya Başkan Çiftçi'nin yanı sıra Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da katılım gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195