Title of a News Article

Başkan Ekinci uyardı!

Başkan Ekinci uyardı!
banner206

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ilçede artan koronavirüs vakaları ve buna bağlı olarak ölümlere dikkat çekerek, “Yeni acıların yaşanmaması için taziyelerimizi kesinlikle yapmayalım, düğünlerin de acıya dönüşmemesi için Valiliğimiz tarafından alınan kararlara harfiyen uyulmasına özen gösterelim” uyarısında bulundu.

1 Haziran’da başlayan Normalleşme Süreci’nin ardından korona virüs vaka sayısı Şanlıurfa’da rekor kırmaya devam ediyor. Urfa’da korona virüs vaka sayısının en fazla görüldüğü ilçelerin başında ise Viranşehir geliyor. Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, korona virüsü ile ilgili Viranşehirlere uyarıda bulundu.

“Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs ( Covid-19 ) pandemisine karşı devletimizce alınan tedbirler sonucunda ilçemiz, ilimiz ve ülkemizde çok önemli kazanımlar elde edilmiş ve günlük hayatta kademeli olarak normalleşme sürecine geçilmiştir” diyen Başkan Ekinci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen ilçemizde bulunan vatandaşlarımız gerekli hassasiyeti göstermediğinden dolayı pozitif vaka sayımızda ciddi anlamda artış meydana gelmiştir. Alınan bütün önlemlere rağmen artmaya da devam etmektedir.

İlçemizde görülen pozitif vakaların çok büyük bir kısmı düğün, nişan, taziye, asker uğurlamaları, toplu yemek, eş dost ve akraba ziyaretleri ile maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmamasından kaynaklanmaktadır.

“ZİYARETLERE BİR SÜRE ARA VERELİM”

Covid-19 ile mücadelede elde etmiş olduğumuz kazanımları kaybetmemek için dost ve akraba ziyaretlerine bir süre ara verelim.

Yeni acıların yaşanmaması için taziyelerimizi kesinlikle yapmayalım, düğünlerin de acıya dönüşmemesi için Valiliğimiz tarafından alınan kararlara harfiyen uyulmasına özen gösterelim.

Pozitif vaka sayılarının her gün yükselişe geçtiği ilçemizde sağlık kurumlarımız ve çalışanlarımızın fedakarlıklarını heba etmemek, şehrin için, kendin ve sevdiklerinin sağlığı için maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami derecede önem vermeli ve kurallara titizlikle uymalıyız. Artık maskenizi gözlüğünüz, cüzdanınız, mendiliniz hatta bir giyim eşyanız gibi görüp benimsemeniz gerekiyor.

“MASKEYİ PASAPORT OLARAK GÖRÜN”

Maskenizi lütfen toplu ortamlara, umuma açık yerlere giriş pasaportu olarak görün, kullanacağınız maske hem sizin hem de çevrenizin sağlığını koruyan elimizdeki vazgeçilmez en önemli unsurdur.

Bugünlere kadar sabırla ve dikkatle Covid-19 virüsüne karşı koyduk. Lütfen sabırla kazandığımızı heba etmeyelim.

Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına daha fazla hassasiyet göstermenizi rica ediyor, hepinize sağlıklı günler diliyorum.

Unutmayalım ki, Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir!

#BirlikteBaşaracağız”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195