Title of a News Article

Başkan Kaya'dan anlamlı barış mesajı

Başkan Kaya'dan anlamlı barış mesajı
banner206
Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle, Ortadoğu'da ki sözde barış çabası sarf edip savaş çıkaran ülkelere gönderme niteliğinde bir mesaj yayımladı. 

Başkan Kaya mesajında şunları söyledi;

"Barış Anadolu insanının hasadı, türküsü, duası ve doğasıdır. Binlerce yıldan bu yana çok savaş görmüştür zira. Barışın kadrini iyi bilir. Bizim insanımız unutur düşmanlıkları, yok sayar kötü anıları. Kardeşlik imar eder, umutta birleşir, yaşamdan yana durur… Ancak bir Anadolu insanı düşmanı tarafından dahi Nobel Barış Ödülü için aday gösterilir. Ancak Anadolu insanının barışa duyduğu aşkla bir önder ‘’ Yurtta Sulh Cihanda Sulh’’ diyebilir.
Ne yazık ki barış, bugün Batı birliğinin ve ona bağlı kurumların dilinde aslında bir savaş çığırtkanlığına dönüştürülmüştür. Bir Müslüman ülkesinde hüküm süren huzur, aslında onlar için gayri resmi bir savaş nedenidir. Bu suretle bugün Akdeniz’de yaşadığımız sorunu iki komşunun anlaşmazlığı olarak nitelemek doğru olmayacaktır. Bu, açık biçimde sömürgeci anlayıştan hala arınamamış, kanlı ellerinde bir buket çiçek taşıyan zihniyetin himayesinde vatan toprağımıza karşı girişilen bir operasyondur.
1 Eylül, insanoğluna 2. Dünya Savaşı’nın karanlığını hatırlatan ders niteliğinde sembolik bir tarihtir. Bu nedenledir ki barışa atfedilmiştir. Anadolu insanının barışa olan tutkusunun tüm dünya ülkelerine sirayet etmesi ümidiyle Dünya Barış Gününüzü kutlarım.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2020, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195