Title of a News Article

Başkanın seçileceği tarih belli oldu!

.

Başkanın seçileceği tarih belli oldu!
banner206

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinin, yeni büyükşehir belediye başkanını 7 veya 8 Eylül'de seçeceği öğrenildi.

 

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in memleketi Kahramanmaraş’tan milletvekili aday adayı olabilmesi için görevinden istifa etmesiyle birlikte ‘yeni başkanın kim olacağı’ büyük merak konusu oldu. Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından seçilecek. 7 veya 8 Eylül'de yapılması planlanan seçimlerde; 59 AK Parti, 20 HDP, 2 MHP, 1 SP ve 1 DP’li olmak üzere 83 Büyükşehir Belediye Meclis üyesi yeni başkanı seçebilmek için oy kullanabilecek. AK Partili meclis üyelerinin çoğunlukta olmasından dolayı yeni büyükşehir belediye başkanının da AK Partili olmasına kesin gözle bakılıyor.

 

Kaytan, Vali Küçük ile görüştü

Güvenç’in görevden ayrılmasının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına vekillik eden Ahmet Kaytan, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ü ziyaret ederek yapılacak başkanlık seçimi ile ilgili görüştü. Vali Küçük’ün, başkanlık seçim sürecinin başlaması için Büyükşehir Belediyesine 3 gün içerisinde tebligat göndermesi gerekiyor. Ayrıca Kaytan’ın AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’le de bir görüşme yapması bekleniyor.   

 

Başkan kim olacak?

Bu arada Celalettin Güvenç’in istifa ettirilmesini sağlayan ve milletvekili adayı olmasını öneren AK Partili yetkililerin, meclis tarafından seçilecek belediye başkan adayını belirlediği de konuşuluyor. Yeni başkanın Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Belediye meclis üyeleri Ahmet İnan ya da Ahmet Kaytan’ın olabileceği belirtiliyor.

 

Fatura Güvenç’e kesildi

AK Parti’nin, 7 Haziran seçimlerinde Şanlıurfa’daki başarısızlığını görevinden istifa eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e kesmiş oldu. Güvenç’in aday adaylığı sürecini, günler öncesinden AK Parti Genel Merkezinden kente gelen ekibin raporlarının etkili olduğu öğrenildi. Güvenç’i görevden almak istemeyen AK Parti Genel Merkezinin, 1 Kasım seçimlerini de fırsat bilerekten böyle bir operasyon yapmış olabileceği iddia ediliyor.

 

Güvenç’i Başbakan aradı

Öte yandan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun tatilde olan Celalettin Güvenç’i arayarak Ankara’ya çağırdığı ve kendisiyle özel bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Başbakan Davutoğlu’nun, Celalettin Güvenç’e 1 Kasım seçimlerinde yeniden aday olmak isteyen Kahramanmaraş eski milletvekili Kardeşi Sıtkı Güvenç’i aday yapmak istemedikleri ve kendisini aday yapmak istediklerini bildirdi. Güvenç de, Başbakan’ın talimatı sonucunda dün istifa dilekçesini İçişleri Bakanlığına vererek, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Güvenç’in, Cuma günü Şanlıurfa’ya gelerek 16 aylık icraatlarını anlatan bir basın toplantısı yapacağı öğrenildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195