Title of a News Article

Başkanlar 11 Nisan’ı kutladı

Başkanlar 11 Nisan’ı kutladı
banner206
Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Başkan Pınarbaşı; Şanlıurfa halkının düşman işgalinden kurtuluşunda gösterdiği üstün gayret, mücadele ruhunu ve bunu kendi kendine başarması bizim gurur kaynağımızdır. Tüm hemşerilerimin 11 Nisan Kurtuluş Bayramını kutlarım”

Başkan Ayhan; “Şanlıurfa halkı bundan 95 yıl önce hiçbir yardım almadan kendi şehirlerini onurlu bir şekilde Fransızlardan kurtarmıştır. 1919’da önce İngilizler sonra Fransızlar tarafından işgal edilen, peygamberler şehri Şanlıurfa, 11 Nisan 1920’de Urfalı milisler tarafından kahramanca verilen mücadele sonunda düşman işgalinden kurtarılmıştır. Ben bu vesile ile tüm Şanlıurfalıların 11 Nisan Kurtuluş Bayramını kutlarım.”

Başkan Atilla; “11 Nisan’da zincire vurulmak istenen bir milletin, zincirleri kırarak elde ettiği bu milli mücadele şeref sayfalarında yer almaktadır. Şanlıurfa’mızın 95. kurtuluş yıldönümünü tebrik eder, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında ve bu şehrin düşman işgalinden kurtuluş mücadelesinde gösterdikleri kahramanlıklardan ve başarılardan dolayı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195