Title of a News Article

Başkanlar'dan mesaj var

Başkanlar'dan mesaj var
banner206

Şanlıurfa’nın Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ve Harran Belediye Başkanları Mehmet Özyavuz, berat kandili dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.  

Başkan Ayhan mesajında, kandil gecelerinin, gönül dünyasına ışık tutan, kalpleri ısıtan, insanları birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran müstesna geceler olduğunu belirtti. Ayhan, "Cenab-ı Allah'ın rahmet ve mağfireti ile tecelli ettiği, lütuf kapılarını ardına kadar araladığı, günahlarımızı affettiği, ibadetlerimizi kat be kat mükafatlandırdığı Berat Kandili, aynı zamanda insanlar arasındaki dargınlıkları giderip, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için bir fırsattır. Bütün İslam Alemi ve hemşerilerimin kandilini tebrik ederim.” Dedi.

Başkan Atilla, “Yeryüzünü nimetleriyle donatan Rabbimizin verdikleri karşısında Yaradan'a daha derin bir şükran imkanı bulacağımız bu özel gecede inanıyorum ki inananlar derin bir vicdani muhasebe yapacak, Rablerinin rızasını kazanma arzusunu içinde barındıracaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cenab-ı Hakk'ın engin merhametinin ve bağışlayıcılığının en hissi şekilde hissedildiği mübarek Berat Gecesi'nin tüm vatandaşlarımıza ve İslam alemine merhamet, kardeşlik, huzur ve birliktelik getirmesini gönülden niyaz ediyorum.” Diye söyledi.

Başkan Pınarbaşı, “Mübarek Ramazan Ayının müjdeleyicisi Berat Kandili'ne kavuşmanın manevi mutluluğu ve sevincini içindeyiz. Mübarek Kandil geceleri, kültürümüzde ve medeniyetimizde, gelenek ve göreneklerimiz içinde özel ve anlamlı bir yere sahiptir. İnsanlığımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de, tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu vesile ile mübarek Berat Kandilinizi tebrik ediyor, tüm İslam alemi ve insanlık için birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmaya vesilesi olmasını diliyorum" diye konuştu.

Başkan Özyavuz, “Bu kutsal gece de, dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de vesile kaynağıdır. Mübarek üç aylar içinde yer alan bu gecenin, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam dünyasının beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm İslam alemi ve hemşerilerimizin kandilini kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195