Title of a News Article

Başkanlar Kurulu Urfada toplandı

.

Başkanlar Kurulu Urfada toplandı
banner206
 Şanlıurfa’da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, ‘GAP, çözüm süreci, medya’ konulu panel düzenledi.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, 3 gün sürecek olan 2015 yılının 3. Başkanlar Kurulu toplantısını Şanlıurfa’da düzenledi. 2 oturum şeklinde gerçekleşen panelde medya, çözüm süreci ve GAP hakkındaki sorunlar ele alındı. Başkanlar kurulu toplantısının ardından sonuç bildirgesi kamuoyuna duyurulacak.
Özel bir otel’de düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programa Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve ilçe belediye başkanları, Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Şaban Kalafat, Basın ve Enformasyon Müdürü Şerafettin Akın, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Talat Akay, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, çok sayıda gazeteci ve vatandaş katıldı.
"KİŞİ DAĞA ÇIKMIŞSA DEVLET KULAĞINDAN TUTUP GETİRMELİ"
Çözüm sürecine yönelik değerlendirme de bulunan Prof. Dr. Mazhar Bağlı şunları söyledi:
“Sorunları çözmede formül belli aslında bir sürü değişik inançtan, etnik yapıdan insanlar bir araya geldiği zaman birbirine zarar vermeden, birbirinin üzerinde baskı kurmadan durması pek mümkün değildir. Barışın sağlanabilmesi için ortak paydanın adalet olması gerekir. Gerçekten biz bunu bitirmek istiyoruz. Dünya’daki çatışma çözümlemelerine baktığımız da şu yollarla çözüldüğünü görüyoruz. Kendini etnik olarak farklı hisseden insana sen bu değilsin deyip kişiyi bu düşüncesinden vazgeçirebilirsiniz. Kişiyle aranıza mesafe koyarak da kişiden kurtulabilirsiniz. Kişiyi sabun fabrikasını gönderebilir veya kişiyle oturup konuşabilirsiniz. Türkiye ilk defa oturup bu meseleyi konuşmaya başladı. Vatandaşlar bir neden gösterip dağa çıkmışsa devletin görevi onu kulağından tutup getirmektir. Çözüm sürecinin asıl unsuru da budur. Ama medya bu konuda bizi yalnız bıraktı.”
"GAP İLE BİRLİKTE TERÖR OLAYLARI BAŞLADI"
Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ise şöyle konuştu:
“Tuhaf bir şey GAP ile birlikte terör olayları da başladı. Bu terör olaylarına PKK veya farklı isimlerde kullanılabilir. Biz Urfa’da Kürt sorununu devlet ile bir mücadele olarak gördük. Bu coğrafyadaki insanlar Arabı, Kürdü, Laz’ı bütün insanlarımız kötü bir savaşın mağduru oldu. Hiçbir zaman bu savaş halkın savaşı değildi.”

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195