Title of a News Article

Başkanlardan mesaj geldi!

Başkanlardan mesaj geldi!
banner206

 Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladılar.

 

Başkan Atilla’nın mesajı

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, bir mesaj yayınlayarak tüm İslam Alemi’nin Kandilini kutladı.

Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Mübarek kandil gecesi İslam alemine ve tüm insanlığa karşı sorumluluğumuzu hatırlamak, hata, ihmal ve kusurlarımızdan arınmak, barış, huzur ve kardeşliğimizi pekiştirmek için bu önemli bir fırsattır.”

“Üç aylar, Regaip Kandili’yle başlayan, bin aydan hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan kandiller zincirini içinde barındıran, Ramazan Bayramıyla da maddi ve manevi alanda Bayrama dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam Alemi’nin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 

Pınarbaşı’nın mesajı

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı da, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; ’’Bereketli üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandilinde, sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Mesajında; Regaip Kandili’nin önemine değinen Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, şunları kaydetti:

’’Manevi atmosferde idrak edeceğimiz ve yardımlaşma, dayanışma hislerinin hayır ile iyiliklerin artarak yoğunlaştığı bir iklime giriyoruz. Kandil olarak adlandırılan geceler, ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Böyle zamanlarda ahlak ve erdemin, doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler bütünü olduğunu zihin ve gönüllerimizde derinden hissederek, düşünce ve duygularımıza, söz ve davranışlarımıza bu eksende yön vermeye karar veririz. Esasen bu gibi mübarek gün ve geceler değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır. Üç aylara ulaşmanın hazzı ile Mübarek Regaip kandilinin kutlu olmasını diler, Birecikli hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder selam ve saygılar sunarım.’’

 

Ayhan’ın mesajı

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan da, mesajında Regaip Kandili’nin birlik, beraberlik, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının güçlenmesine ve hayırlara vesile olmasını diledi.

Başkan Ayhan mesajında şunları kaydetti:

  Bir kez daha hep birlikte Allah’ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç ayların müjdecisi Regaip Kandili’ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah'a yakınlaştıran günlerdir. Edilen duaların ve tövbelerin kabul görüldüğü, yüreklerin nurla dolduğu, Yüce Mevla’nın sonsuz affından, merhametinden ve iyiliğinden bol bol yararlanıldığı bu mübarek gecede birlik ve beraberliğimizin artması gerektiğini düşünüyorum.

Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında  yayılması temennisi ile , ülkemizin ve bütün İslam âleminin üç aylarını ve Regaip Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim."

 

Özyavuz’un mesajı

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz da, yayınladığı mesajında, manevi yöndeki  kazançların feyz ve bereketi ile dopdolu olduğu  mübarek üç ayların inananlar tarafından  çok iyi bir şekilde  değerlendirilmesinin  gerektiğini belirtti. 

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, mesajında,  manevi anlamda rahmet, bereket ve feyzlerin cömert şekilde sunulduğunun adeta bir habercisi olan Üç ayların ilk günlerinde idrak edilen Regaib Kandili'nin, İslam inancına sahip tüm inananlar  için Cenab-ı Allah' dan af ve mağfiret dilenmesi  için vazgeçilmez bir fırsat olduğunu dile getirerek, böylesine önemli günün iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayının, halk dilinde "üç aylar" olarak da isimlendirilen rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevi iklimin başlangıcı olduğunu dile getiren  Özyavuz, birlik ve beraberlik içerisinde bir kandili daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Özyavuz, mesajında tüm İslam dünyası ile birlikte Harran halkının  Mübarek Regaip Kandili'ni tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

 

Bayık’ın mesajı

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise, 24 Mayıs Perşembe’yi 25 Mayıs Cuma’ya bağlayan gecenin mübarek Regaib Kandili olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti;

“Aynı zamanda halkımız arasında 3 aylar diye bilinen mübarek ve bereketli mevsimin başlangıcı olan Recep ayına da girmiş bulunmaktayız. Bu rahmet yüklü 3 ayları iyi değerlendirmeli, Kandiller geçidi mevsimin farkında olmalı, Mirac, Berat geceleriyle manen ve ruhen ulvileşmek ve temizlenmeli, Ramazan ayına bu ruhla girmeliyiz. Kadir gecesinde zirveleşmeli ve Bayrama bu ruhla ulaşmalıyız. Tüm Hivanlı kardeşlerim için, İslam âlemi ve ülkemizin kıymetli insanları için bunları niyaz eder, 3 ayların ve Regaib’i tebrik ederim. Bu gece, yalvarış ve yakarışların Yüce Mevla'ya sunulduğu ve O'nun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde gecesidir. Bu gecede Rabbimize yönelme, ondan af ve mağfiret dileme, onun hoşnutluğunu elde etme azim ve gayretini ortaya koymanın fırsatını yakalamanın mutluluğunu bir kez daha yaşayacağız. İdrak ettiğimiz mübarek Regaib Kandili vesilesiyle, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. İbadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim. Bu vesileyle başta Hilvanlı kardeşlerim olmak üzere tüm İslam âleminin 3 aylarını ve Regaib Kandilini kutluyor. Ülkemize, İslam coğrafyasına ve tüm dünya'ya barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenâb-ı Haktan niyaz ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195