Title of a News Article

Başkanlardan mesaj var!

Başkanlardan mesaj var!
banner206
Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Üç Aylar ve Regaip Kandili nedeniyle birer kutlama mesajı yayınladılar.
Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu müstesna gecelerden birine daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel günler ve geceler insanlar arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmalıdır. Bizlerde Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açtığı bu günleri iyi değerlendirerek aramızdaki kırgınlıkları gidermeliyiz. Bu güzel günlerde başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada barış ve kardeşliğin hakim olmasını temenni ederek, bu duygularla hemşerilerimin ve tüm İslam dünyasının mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum"

 

Ayhan’ın mesajı
Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan da, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:

“Mağfiret, rahmet ve bereket mevsimi olarak bilinen Üç Ayların müjdecisi ve Recep ayının ilk Perşembe gecesinde idrak edeceğimiz Regaib Kandili vesilesiyle hepimizin o gece, savaş ve zulümlerin sona erdirilmesi; onun yerine barış ve huzurun tesis edilmesi için yüce yaratana dua etmemiz gerekiyor. Yine hepimiz, kendi hayat muhasebemizi yaparak yaratana daha iyi nasıl kulluk edebilirim düşüncesinde olmaya devam etmeliyiz. Manevi iklimin her zamankinden daha yoğun olarak yaşandığı bu aylarda kardeşlik, dayanışma, barış ve huzurun hâkim olması düşünceleriyle Üç Ayların şahsızımız, ailemiz ve ülkemiz için güzelliklere vesile olması dileğiyle, Urfalı hemşerilerimin ve tüm İslam Alemi’nin Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum.”

 

Bayık’ın mesajı
Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da, ramazan ayının müjdeleyicisi olan Regaip Kandili'nin Müslümanlara huzur ve bereket getirmesini diledi.

Başkan Bayık, mesajında "Bu gece, 'Üç aylar' olarak bilinen feyizli ve bereketli bir maneviyat iklimine girdiğimizin de habercisidir. İslam şuurunun yükseldiği, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruğa ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir zaman dilimi olan üç aylar, dini hayatımıza yeni bir heyecan, canlılık ve ivme kazandırır. İnsanların, geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe iman ve inanç penceresinden bakmalarına, hatalardan ve günahlardan temizlenmelerine, hayırlı ve yararlı işler yapmalarına vesile olan dini Günler arasında yer alan Regaip Kandili, yüce Allah'tan af ve bağışlanmanın istendiği, ilahi müjdelerle dolu bir gecedir" ifadelerini kullandı.

Bayık, Regaip Kandili'nin geleceğe, istikbale yönelik arzu ve istekleri, emel ve tutkuları gözden geçirme imkanı veren mübarek bir gece olduğunu kaydetti.

 

Atilla’nın mesajı

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla da, yayınladığı mesajında tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Üç ayların başlangıcı olan Regaip kandili nedeniyle mesaj yayınlayan Başkan Atilla, “İslam Alemi için manevi değere sahip üç ayların, ülkemize, Tüm İslam Alemi’ne ve Urfamıza hayırlar getirmesini diliyor ve hizmetlerin en iyisine layık gördüğüm hemşerilerimin mübarek Regaip kandilini kutluyorum” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195