Title of a News Article

Başkent'te Akçakale zirvesi...

ÖZEL HABER...

Başkent'te Akçakale zirvesi...
banner206

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi başta olmak üzere, enerji ile sulama yapan bölgelerde yaşanan elektrik kesintileri Ankara'da bir kez daha masaya yatırıldı.

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında Ankara'da gerçekleşen toplantıda üç sulama birliğinin fesh edilmesine karar verildi. Şanlıurfa Dicle Edaş tarafından borçları ödenmediği için Akçakale ilçesinde bazı sulama birliklerinin sorumluluk alanında bulunan arazilerin elekrik kesintileri yapılmıştı. Pamukların hasat dönemine yaklaşıldığı tarihlerde elektirklerin kesilmesi çiftçilerin eylem yapmasına yol açmıştı.
Akçakaleli çiftçilerin eylemleri yetkilileri harekete geçirdi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan,ilk olarak Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük ve Dicle edaş yetkilileri ile bir araya gelerek sorunların tespitine çalıştılar.
Şanlıurfa'da bir çözüm bulunamayacağını anlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, beraberinde Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayyan, akçakale AK parti İlçe Başkanı ibrahim Yıldır, ve yaklaşık 100 çiftçi  Ankara'ya geçtiler.
Milletvekili Halil Özcan başkanlığında ki Akçakale heyeti ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ak parti Genel başkan yardımcısı M.ali Şahin ile görüştüler. her iki bakan ve M.Ali Şahin, Dicle Edaş yetkilileri ile görüştüler.Akçakale'den gelen heyetle yakından ilgilenen Bakan Çelik,' Şanlıurfa'nın enerji sorunun çözülmesi için çaba harcadığımızı hemşehrilerimiz biliyor.Yatırımlarımız devam ediyor. çiftçimizin tüm talepleri yerine getiridi, her türlü kolaylık sağlandı,ancak bazı bölgelerde sorunlar var, bu sorunların çözümü için gece-gündüz çalışıyoruz'dedi  yapılan görüşmeler hakkında Urfastar Gazetesine konuşan Milletvekili Özcan, Akçakale ilçesinde yaşanan enerji kesintilerinin sona ereceğinin müjdesini verdi. 
ÜÇ SULAMA BİRLİĞİ FESHEDİLDİ.
Akçakale ilçesinde yaşanan enerji kesintilerinin faturası sulama birliklerine kesildi. Çiftçilerin ödeme yaptıkları sulama birliklerinden Yalınlı,Gündaş ve Topçu'nun Dicle Edaş'a ödeme yapmadıkları tespit edildi. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, çiftçilerin mağdur olmasında etkin rol alan sulama birliklerinden Yalınlı, Gündaş ve Topçu sulama birliklerinin fesh edildiğini ve bu birliklerin atanacak olan kayumla yönetileceğini söyledi. Özcan, Akçakale ilçesinde yaşanan elektrik sorunlarının çözümü için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yarın görüşeceklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 17:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muhsin Özyavuz
Muhsin Özyavuz - 10 yıl Önce

Masum çiftçinin Allah yardımcısı olsun çünkü onun derdinden onun gibiler anlar ancak

Abdulhmit meşhurgül
Abdulhmit meşhurgül - 10 yıl Önce

Gapsulama birliği dahildeğilmi susuzluktan pamuklar kurudu elektrik yok

SIRADAKİ HABER

banner195