Title of a News Article

Başsavcı Kuş: En büyük hazine çocuklardır

.

Başsavcı Kuş: En büyük hazine çocuklardır
banner206

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, bir milletin en büyük hazinesinin o milletin geleceğinin çocuklar ve gençler olduğunu belirterek, “Bu nedenle insan yetiştirme sürecimizi ebeveynler olarak gözden geçirmek mecburiyetindeyiz” dedi.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından SODES’in katkılarıyla yürütülmekte olan ‘Mutlu gençler mutlu yarınlar’ projesi kapsamında Eğitimci Yazar Sait Çamlıca bir seminer verdi.

DSİ Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ile çok sayıda davetli katıldı.

Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları anlatan slayt sunumu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, ailelere çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirme tavsiyesinde bulundu.

 

Başsavcı Kuş: “Doğuştan kötü insan yoktur”

Ders alınması gereken bir baba ile çocuğunun hikâyesini anlatarak konuşmasına başlayan Başsavcı Kuş, “Her şeyin temeli ailede başlar. Ebeveyn olarak çocuklarımızı bazen kendi ellerimizle zehirlerken, bazen de onların zehirlenmesine seyirci kalmaktayız. Doğuştan kötü insan yoktur. Bu nedenle insan yetiştirme sürecimizi ebeveynler olarak gözden geçirmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Kuş, bir milletin en büyük hazinesinin o milletin geleceğinin çocuklar ve gençler olduğunu belirterek, “Bugünün gençleri yarının büyükleri olacaktır. Bir çocuğun elinden tutmak, bir gence sahip çıkmak bu ülkenin geleceğine sahip çıkmaktır. Bu bağlamda; 01/06/2005 tarihinde yürürlüğe giren yeni TCK ile sistemimize dâhil olan denetimli Serbestlik ile hapis cezasına seçenek yaptırımların infazının gerçekleştirilmesi ile hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının düzeltilerek; tekrar suç işlemelerinin önlenmesi, ceza infaz kurumundan Salı verilen hükümlülerin takip edilmesi, madde bağımlılarının rehabilitasyonu, mağdurların uğradıkları zararın giderilmesi ve bu yolla toplumun korunması amaçlanmıştır” diye kaydetti.

Başsavcı Kuş, denetimli serbestlikle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ancak her ne kadar Denetimli Serbestlik sisteminin hedef kitlesi hükümlüler olarak gözükse de; sosyal ve toplumsal sorumluluk bilinciyle faaliyet alanlarımız genişletilerek çalışmalarımızdan maksimum fayda sağlamayı hedeflemekteyiz. Şuanda gerçekleştirdiğimiz bu programda yukarıda bahsettiğim sorumluluk bilinciyle düzenlemiş olduğumuz ve içinde bulunduğumuz çevrenizi etkileme ve değiştirme imkân ve kabiliyetine sahip siz değerli katılımcılara bu anlamda fayda sağlayacağını umduğumuz bir programdır.”

 

Vali Küçük; Çocuklara sevgi ve güven vermeliyiz

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de, yaptığı konuşmada, çocuklara sevgi ve güven vermememiz gerektiğini kaydederek, “Bir çocuğu en güçlü kılan şey sevgidir ve onun her zaman yanında olduğunuzu hissettirmektir. Elbette ki biz çocuğumuzu seviyoruz ama o çocuğun anlayabileceği şekilde sevmemiz gerekiyor” dedi.

Daha sonra protokol üyeleri tarafından maddi durumu iyi olmayan 650 aileye giysi yardımında bulunuldu. Program, Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’nın sunduğu seminerle sona erdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195