Title of a News Article

Bayanlara seminer verildi

Bayanlara seminer verildi
banner206

Eyyübiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, ilçe sınırlarında ikamet edip vakfa kayıtlı bayanlara eğitici, bilgilendirici, yönlendirici, seminerler verdi.

Mart ayının başından 7 Nisana kadar her gün iki okulda eğitim verilmek üzere toplamda 43 okulun konferans salonunda 5 bin anneye aldıkları şartlı eğitim, şartlı sağlık, şartlı gebelik yardımlarından nasıl faydalanması gerektikleri ile ilgili eğitimler verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vakıf Müdürü Mehmet Hamcan, “Bölgemizde eğitimsizlikten kaynaklanan nedenlerden dolayı vatandaşların çoğu hakkı olan bu yardımları ya eksik alıyor ya da hiç almıyor. Doğum oranının yüksek olduğu Eyyübiye’de şartlı doğum yardımını çok az sayıda bayanın aldığını gözlemledik. Şartlı doğum yardımından faydalanmak için bayanın gebe olduğuna dair raporu vakfa getirmesi ve sonrasında doğuma kadar sağlık kontrollerini yapması şartıyla iki ayda 70 TL anne hesabına yatmakta” dedi.

Şu an itibariyle vakıfta gebe olup, şartlı gebelik yardımından faydalanan bin 396 bayan olduğu, bu rakamın bu eğitimlerden sonra artmaya başladığını ifade eden Hamcan, şartlı eğitim yardımı hakkında ise en önemli şartın okula devam etmek olduğunu, çocuğun 1 ay içinde 4 gün ve üstü devamsızlık yaptığı takdirde yardımının kesildiğini kaydetti. Eğitimler sırasında mevsimlik tarım işçileri konusuna da değinen Hamcan, bölgenin kaderi olması dolayısıyla, her yıl ailelerin mevsimlik tarım işçiliğine gitmelerinden dolayı çocukların eğitim yardımından faydalanamadığı ve eğitim öğretimden eksik kalmaları, bölge adına büyük bir eğitim sorunu teşkil ettiğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195