Title of a News Article

Baydemir gözaltına alınacaktı ama...

.

 Baydemir gözaltına alınacaktı ama...
banner206

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Diyarbakır'ın Sur ilçe eski BDP'li belediye başkanı Abdullah Demirbaş'ın da bulunduğu 13 kişi terör örgütü PKK'ya para aktarmak suçundan tutuklanırken, 9 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi, 6 şüpheli ise serbest bırakıldı. Operasyonda Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de isminin bulunduğu ancak Baydemir'in HDP Şanlıurfa milletvekili olması nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılmasının beklendiği belirtildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, bölücü terör örgütüne para aktarılması başta olmak üzere çeşitli suçlar kapsamında 5 Ağustos 2015 günü Diyarbakır merkezli toplam 6 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 28 kişi adli makamlara sevk edildi. Adli makamlarda ifadeleri alınan 3 kişi önceki gün tutuklanmıştı. Dün gece mahkemeye sevk edilen ve içinde eski belediye başkanı Abdullah Demirbaş, Mehmet Yazmaz, Ramazan Keskinkılıç, Kemal Güler, Namık Kemal Avşar, Enver Yurttaş, Cahit Alkan, Serdar Ay, Mehmet Salih Can ve İsmet Demirbölek tutuklandı. Önceki gün tutuklanan 3 kişi ile birlikte toplam 13 kişi terör örgütüne para aktarmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 9 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. 6 kişi ise serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda; Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kırklardağı mevkiinde 2011 yılı içerisinde özel bir şirket tarafından yapımına başlanan 725 dairelik konutların yapımı sürecinde, inşaatın yapımı ile ilgili olarak aralarında bölücü terör örgütüne para aktarılması başta olmak üzere, çeşitli suçlarla ilgili olarak yapılan tespitler ve elde edilen deliller neticesinde, yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından, 5 Ağustos 2015 günü Diyarbakır merkezli İstanbul, Mersin, Ankara, Antalya ve Aydın illerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 28 kişi gözaltına alınmıştı.

 

BAYDEMİR MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞINDAN DOLAYI GÖZALTINA ALINMADI

Öte yandan 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 28 kişi haricinde de bazı isimlerin tespit edildiği ve bunlara yönelik de çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Kırklar Dağı operasyonunda eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de isminin bulunduğu ancak Baydemir'in HDP Şanlıurfa milletvekili olması nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılmasının beklendiği belirtildi. Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması durumunda Osman Baydemir'in de terör örgütüne fon aktarma suçundan gözaltına alınarak adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195