Title of a News Article

Baydemir'e polis müdahalesi...

.

Baydemir'e polis müdahalesi...
banner206
Yürüyerek Cizre'ye gitmek isteyen HDP'li heyetin içerisinde bulunan Urfa Milletvekilli Osman Baydemir ve beraberindekileri güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Evrensel'in haberine göre; AKP hükümetinin uygulamaya koyduğu sıkıyönetimin devam etiği Cizre ilçesinde halkın direnişine destek vermek için giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bakanlar ve milletvekillerinden oluşan heyet tekrar engellendi. İdil çıkışında polis ve askerler tarafından engellenen Demirtaş ve beraberindekiler İdil'e dönerek yapılan toplantının ardından Demirtaş, bakanlar ve milletvekillerinden oluşan heyet tekrar Cizre'ye doğru yola çıktı.

İdil çıkışında engellenen heyet, tüm engellemelere rağmen arazi yoldan yürüyüşe geçti. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen heyet tepede polisler tarafından zırhlı araçlarla tekrar engellendi. Yürümekte ısrar eden vekillere güvenlik güçlerince kalkanlarla tartaklandı. Vekillerin sert tepkisine saldırı sonucunda HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, Urfa Milletvekilli Osman Baydemir, Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ve HDP Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel yaralandı.  

Yaralanan milletvekilleri, Demirtaş ve bakanlar yürüyüşlerine devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195