Title of a News Article

Bayık “ Barış, Bütün İnsanlığın Ortak Dili ve Duygusu Olmalıdır”

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili hem yazılı hem de sözlü olarak mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajında bütün insanlığın tek ihtiyacının barış olduğunu vurgulayan Bayık, ifadelerinde şu sözlere yer verdi

 Nasıl ki; günlük yaşamak için ekmeğe, suya ve nefese ihtiyacımız varsa, aynı şekilde insanlığın da barışa, sevgiye ve hoşgörüye ihtiyacı vardır. Barış içinde yaşamaya ihtiyacı vardır.

 

Uzun zamandan beri insanlığın ve özellikle de orta doğuda yaşayan İslam Coğrafyasının kan ağladığı bu günlerde her kesin ve her kesimin barışın ve sevginin dilini konuşması ve hoşgörüyü yaşaması gerekmektedir.

 

 

Her ne amaçla olursa olsun, hangi kimlik ve inanç uğruna olursa olsun hiçbir şekilde farklılıkların birbirine karşı şiddete başvurmamaları gerekmektedir.

 

Çünkü barışın olmadığı yerde kan vardır, zulüm vardır, gözyaşı vardır ve insanlık suçlarının işlendiği insanlığın kaybolduğu savaşlar vardır.

 

 

İnsanlık adına ve gelecek adına her daim barışın, kardeşliğin sevginin ve hoşgörünün dilini hâkim kılmalıyız. Bu üzerimize düşen ve yapmamız gereken en asıl insanlık görevimizdir.

 

 

Allah katında da barış içerisinde yaşamak büyük bir sevap ve bizlere verilen emirdir.

 

Bu vesile ile temennim şudur;

 

İnsanlığın geleceğini daha sağlam temeller üzerine kurabilmek, insanlığı insanca sürdürebilmek adına, tüm insanlığın barış ve kardeşlik içinde, sevgi ve saygı içinde hoşgörü ve güzellik içinde yaşamalarını diliyorum.

 

Yaşasın Barış, Biji Aşiti

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 19:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
YOLCU
YOLCU - 10 yıl Önce

nasıl ki; günlük yaşamak için ekmeğe, suya ve nefese ihtiyacımız varsa, aynı Hilvan da suya ihtiyacı var başkan Hilvan da suları akmadığınız biliyormuşsunuz

SIRADAKİ HABER

banner195