Title of a News Article

Bayık 'Muhtarlarımız demokrasinin temel taşlarıdır'

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 19 Ekim Türkiye Muhtarlar Günü münasebetiyle merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Bayık 'Muhtarlarımız demokrasinin temel taşlarıdır'
banner206

 

Hilvan Öğretmenler Evi'nde düzenlenen toplantıya, Hilvan Kaymakamı Furkan Duman, Jandarma Bölük Komutanı İsmail Tanrısever, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köse, Türkiye Muhtarlar Derneği Hilvan Şube Başkanı Halil Bayuk, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve kurum amirleri katıldı.

Toplantıda mahalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Bayık, muhtarların daha önce çok kısıtlı imkanlara sahip olduğunu, bir sigortalarının bile olmadığını ancak bunun Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yeni düzenlemeyle şartlarının iyileştirildiğini belirtti.

Bayık 'Demokrasinin temel taşları olarak kabul ettiğimiz mahalle muhtarlarımız büyük bir özveriyle görevlerini yapmaktadırlar. Mahalle sakinlerinin birer temsilcisi olan ve onların dertleriyle dertlenen, varsa sorunlarını ilgili makamlara ulaştıran muhtarlarımızın önceki dönemlerde çok kısıtlı imkanları bulunmaktaydı. Bunu göz ardı etmeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yeni düzenlemelerle şartları iyileştirildi. Bu konuda tüm muhtarlarımı adına bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Önemli olan memleketin, ülkenin birliğine kast eden iç ve dış düşmanlara karşı birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Çok yakın tarihimizde yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğimizden nasıl prim vermediysek bundan sonra da asla vermeyeceğiz. Vermeyeceğiz, çünkü özellikle İslam karşıtı olup mazlumlara zulmedenler için ilk kez dünyaya sesini duyuran ve zulme uğrayan mazlumların sesi olan; Dünya beşten büyüktür diyebilen ve söylediklerinin arkasında dik duruş sergileyen bir liderimiz vardır. Bu nedenle birlik ve bütünlüğümüze karşı kast edenlere hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz' dedi.

Hilvan Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Furkan Duman 'Muhtarlık bir gönül işidir. Mahallenin sorunlarıyla ilgilenmeyecek, sorunların çözümü uğraşmayacak ve ilgili makamlara götürüp peşinden koşmayacak muhtarlarımız var ise bu mesleği bıraksın. Bize emek sarf eden, çabalayan ve sorumluluğunu bilen gönül insanları gerekiyor şeklinde konuştu.

Program sonrası, Türkiye Muhtarlar Derneği Hilvan Şube Başkanı Halil Bayuk'a ve diğer muhtarlara Türk Bayrağı ile çeşitli hediyeler verildi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2018, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195