Title of a News Article

Bayık"Kıt imkanlarla büyük işler yaptık"

Bayık"Kıt imkanlarla büyük işler yaptık"
banner206
Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, belediye olarak ilçede yaptıkları çalışmaları anlattı. Şanlıurfa'nın en fazla hizmet üreten ilçe Belediyeleri arasında gösterilen Hilvan ilçesinde merkez ve kırsal alanda büyük değişimler yaşanıyor. Kıt imkanlarla büyük işlerin yapıldığı Hilvan ilçesinde Vatandaş odaklı çalışmalar takdir topluyor. 
Özellikle gençlere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veren Bayık" Geleceğimiz olan yeni nesillere Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik"dedi.

 
Alt yapıya büyük önem verdiklerini ve ihtiyaç öncelikli noktalarda 67 Km kanalizasyonun yenilendiğini belirten Bayık, "17 Km. Yağmur Suyu Drenajı döşendi ve 110 Km de İçme Suyu Şebekesi yenilendi" dedi. 

2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Hilvan Belediye Başkanlığını kazanan ve 2010 yılında AK Parti'ye geçiş yapan, son yerel seçimlerde de tekrardan  Ak Partiden belediye başkanlığı koltuğuna oturan Aslan Ali Bayık, belediye olarak yaptıkları çalışmaları urfastar'a anlattı.

Öncelikle altyapı çalışmalarından  bahseden Bayık, İhtiyaç öncelikli noktalarda 67 Km. kanalizasyon yenilendi, 17 Km. Yağmur Suyu Drenajı döşendi, 110 Km. İçme Suyu Şebekesi yenilendi" dedi.

Üstyapı çalışmalarına da değinen Bayık, "İlçe merkezinde Karacurun, Bahçelievler, Yeni Mahalle, Bağlar ve Çimdelli Mahalleleri olmak üzere toplamda 693.000 metrekare kilitli parke taşı döşendi.

Nüfus yoğunluğuna göre Gölcük ve Hoşin kırsal mahallelerinin sokakları kilitli parke döşendi. Ayrıca  diğer kırsal mahallelerde cami ve taziye evlerinin çevre düzenlemeleri kapsamında 107.000 metrekare kilitli parke taşı döşendi" diye ifade etti.

Köy içi yolların iyileştirilmesi amacıyla yapılan çalışmaları da aktaran Bayık, "Akıncak, Zeyrek, Akçaören, Haf, Nasrettin, Bingöl, Gölcük, Kuskunlu, Akçakepir, Bahçecik, Kopuz, Özveren, Küçük Gölcük, Akbaş, Yenidoğan, Barğaç, Helis, Mantarlı, Saluncuk, Aydınlık, Kavalık, Hayrat, Angaç, Aşağı Ekece kırsal mahallelerinde stabilize malzeme serimi gerçekleştirilmiş olup, bu kapsamdaki çalışmalarımız devam etmektedir.İlçe merkezi yeni yerleşim alanlarında yapılan yol iyileştirme çalışmaları kapsmında Bahçelievler, Karacurun, Bağlar mahallelerinde stabilize malzeme serimi geçekleştirilmiştir. Çalışmalarımız devam etmektedir" diye kaydetti.

 

"Öğrencilerimiz için bedava dershane yaptık"

Bayık, Sosyal Belediyecilik hizmetlerinden de bahsederek, çalışmalarını şöyle anlattı;

- Bilgi Evi: Gençlik ve Spor Bakanlığına sunduğumuz proje sonucunda ilçemize Gençlik Merkezini kazandırdık. Gençlerimize yararlı hale getirmek amacıyla iç tefrişatını projelendirerek mini gençlik merkezi şeklinde üniversiteye hazırlanan genç öğrencilerimiz için bedava dershane haline getirdik. Öğrencilerimizin hayal ettikleri üniversite yolunda hazırlıklarını yapacakları ortamı sağladık ve ilçe genelinde herhangi bir masraf yapmaksızın % 90’ lara varan üniversite yerleştirmeleri ile bir başarı elde ettik.

-İftar Buluşmaları: Bu kapsamda geleneksel iftar çadırı uygulamasını ilçemize getirdik. Belediye olarak kurduğumuz iftar çadırında halkımızla iftar vakitlerinde bir araya geldik.

-Yetimlere destek: Başta Şehit ve Gazi yakınları çocuklarımız olmak üzere ilçe genelinde tespit ettiğimiz yardıma muhtaç çocuklarımıza ulaşıp okul gıda ve giyim konusunda yardımcı olmaya çalıştık.

-Çölyak Hastalarına Destek: Çölyak Hastalarını ilçe genelinde tespit edip kendilerine hastalıkları doğrultusunda rutin şekilde adreslerine teslim edilmek üzere gıda yardımında bulunmaktayız.

-Engellilere Destek: Bedensen Engelliler Dernek Başkanlığıyla istişare halinde olup yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda belirli gün ve zamanlarda Engelli vatandaşlara yönelik eğlence ve gezi programları düzenlemekteyiz.

-Eğitime destek: İlçe Milli eğitim Müdürlüğümüzle istişareli bir şekilde herhangi bir okulumuzun ihtiyacı olduğunda kesin şekilde yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. İki haftada bir bütün ilçe öğrencilerimize teog ve üniversiteye hazırlık öğrencilerine bedava deneme sınavı düzenledik. Yine Talepler doğrultusunda okullarımıza spor malzemeleri yardımında bulunduk. Öğretmenlere yönelik 24 kasım Öğretmenler Günü programları düzenledik.

-Geleneksel gençlik koşusu: 19 mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri doğrultusunda öğrencilerimize Gelenekselleştirdiğimiz Ödüllü Koşu yarışmaları düzenliyoruz.

-Hilvan Belediye Spor Kulübü: Sahipsiz kalan, yok olmaya maruz bırakılan Hilvan Sporu Hilvan Belediye Spor yapıp hemen hemen bütün ihtiyaçlarını karşılayıp sporcularımızın üstün başarı gösterip şampiyon olmalarını sağladık.

-Konferanslar: ilçemizde çeşitli temalarla farklı hedef kitlelerini üniversiteye hazırlanan gençlerimiz olsun bayanlarımız ve erkekler olsun baz alıp konferanslar düzenledik. Bu konuda başarılı olduğumuzu da düşünüyoruz

- Hilvan Belediyesi Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi: Bu merkezimizde ev hanımı statüsündeki kadınlarımızı evden alıp Kültür Evi Bünyesinde kadınlarımız için beceri kursları iş edinme kursları açarak kendilerinin aile hayatına ekonomik olarak katkı sağlamalarını ilke edindik. Ve nihayetinde kadınlarımızdan iş hayatına atılan kadınlarımızın kursa gelenlere nazaran çoğunluğunu yakaladık.

- Bağlar Mahallesi Kadın Kültür Merkezi: Bu merkezimizde ev hanımı statüsündeki kadınlarımızı evden alıp Kültür Evi Bünyesinde kadınlarımız için beceri kursları iş edinme kursları açarak kendilerinin aile hayatına ekonomik olarak katkı sağlamalarını ilke edindik. Ve nihayetinde kadınlarımızdan iş hayatına atılan kadınlarımızın kursa gelenlere nazaran çoğunluğunu yakaladık.

- Hoşin Kadın Kültür Merkezi: Bu merkezimizde ev hanımı statüsündeki kadınlarımızı evden alıp Kültür Evi Bünyesinde kadınlarımız için beceri kursları iş edinme kursları açarak kendilerinin aile hayatına ekonomik olarak katkı sağlamalarını ilke edindik. Ve nihayetinde kadınlarımızdan iş hayatına atılan kadınlarımızın kursa gelenlere nazaran çoğunluğunu yakaladık.

 

"Spor kompleksleri açtık"

- Spor Toto İşbirliği ile Gölcük, Hoşin, Ovacık, Bağlar, Karacurun ve Bahçelievler Mahallelerinde semt sahalarının yapılması: Hazırladığımız projeler dahilinde ilçemizin çeşitli mahallelerine gençlerimizin enerjilerini pozitif yönde harcayacakları spor kompleksleri yaptık.

- 10-16 yaş arası gençler için Futbol yaz okulu: Öğrencilerimizin tatillerini verimli bir şekilde geçirmeleri için kendilerine semt sahalarımızda futbol kursları açtık.

- Kadın Kültür Merkezi bünyesinde Kur-an’ı Kerim Yaz okulu: Dini anlamda eksiklik yaşan kadınlarımız için yine kadın kültür merkezlerimizde Kur-an Kursları açtık.

- Mesleki Eğitim Kursları / Kaynakçılık / Müzik / Kuaförlük / Biçki Dikiş / Muhasebe / El sanatları  / Perspektif / İpek böceği kozası işleme kursu: Yine çeşitli projelerle öncelikli olarak kadınlarımıza ve gençlerimize faydalı kurslarla tekniki ve mesleki beceriler kursları açtık."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 10:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET CEYLAN
MEHMET CEYLAN - 6 yıl Önce

ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN YAPTIĞINIZ HİZMETLERDEN DOLAYI

SIRADAKİ HABER

banner195