Title of a News Article

Bayramda ki hayallerini anlattılar!

.

Bayramda ki hayallerini anlattılar!
banner206
 


Kobani'de Olsaydık, Şeker Toplayıp Çarşıyı Gezecektik"

Kobanili Kürtlerin Kurban Bayramı buruk geçiyor.

Kobanili Kürtlerin Kurban Bayramı buruk geçiyor. IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan yüzlerce Kobanili göçmen bu bayramı vatanlarında değil çadırlarda ve dükkân önlerinde geçiriyor. Göçmenler, asıl bayramın ülkelerine döndükleri gün olacağını söylüyor. Çadır kentte yaşayan bir göçmen çocuk ise "Bugün Kobani’de olsaydık gidip çarşıyı gezecektik. Şeker toplayıp gezecektik." diyor.

IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan Kobanili Kürtlerin sayısı 150 bini geçti. Onlar bu Kurban Bayramı'nı topraklarında değil çadırlarda geçiriyor. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde kurulan çadır kentte yüzlerce sığınmacı bayramlarını buruk geçiriyor. Yaze Xesse(72) adındaki bir kadın sığınmacı, bugün Kurban Bayramı'nın kendilerine uğramadığını belirtti.

'KURBANIMIZI 10 GÜN ÖNCE IŞİD ZULMÜNDEN KAÇARKEN KESİP DAĞITTIK'

Kurbanlıklarını on gün önce IŞİD zulmünden kaçarken kesip dağıttığını ifade eden Xesse, "Allah Türkiye’deki Kürtlerden razı olsun. Biz bugün muhacir olduk. Malımız mülkümüz hep yerimizde kaldı. Kurban Bayramımız bugün yok. Biz bu gün hüzünlüyüz. Elbiselerimiz bedenimiz üzerinde yanıyor. 15 günden beridir gözümüze uyku girmiyor. Allah'a dua ediyoruz. Biz rezil olduk bu insanların hepsi konak sahibiydi hepsi rezil oldu. Yediğimiz yemek diken gibi boğazımıza batıyor. Allah bu ateşi bir söndürse yurdumuza dönsek. Kobani’nin toprağında uzansak. Halimiz çok perişan Allah yardımcımız olsun. Hangi gün keyifli ve zevkli olduğumuz gün o gün bizim bayramımız olacak. Bugün bizim bayramımız yok. Kurbanlıklarımızı aldık on gün önce onları kesip millete dağıttık." dedi.

Çadır kentte yaşayan bir göçmen çocuk ise "Bugün Kobani’de olsaydık gidip çarşıyı gezecektik. Şeker toplayıp gezecektik." diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195