Title of a News Article

Bedelli askerlik müjdesi

Bedelli askerlik müjdesi
banner206
 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, binlerce insanın yakından takip ettiği bedelli askerlikle ilgili açıklama yaptı. Bakan Yılmaz, "Bedelli çok sürmez, yakında sonuçlanır." dedi.

 

"ÖNERİMİZİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNDUK"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlikle ilgili önerilerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunduklarını, bu konuda kararı kendisinin karar vereceğini söyledi.

 

"ÇOK SÜRMEZ YAKINDA SONUÇLANIR"

Bakan Yılmaz "Çok zaman alır mı, uzun sürer mi?" sorusu üzerine, "Çok sürmez, yakında sonuçlanır." yanıtını verdi.

 

ERDOĞAN GÖREVE GEÇİNCE DÜĞMEYE BASTI

Erdoğan'ın devir teslim töreninden 10 gün önce bedelli askerlik ile ilgli konuşan İsmet Yılmaz, "Erdoğan göreve geçtiğinde ilk çalışmamız bedelli olacak" demişti ve şimdi Erdoğan'ın görevi devralmasından 4 gün sonra çalışmalarını Köşk sunduklarını açıkladı.

 

ÖNCEKİ AÇIKLAMASINDA YAŞ SINIRINA DEĞİNMİŞTİ

Yılmaz önceki açıklamasında sunları söylemişti:

"Eğer ihtiyaç var ise bu kapsamda yaşa göre de sayı değişmekle birlikte ama geçmiş dönemdeki gibi aynı yaş sınırında olursa 30 yaş civarında yaklaşık 450 bin civarındaki vatandaşımız haktan faydalanabilecek durumda ama hepsi değil. Ancak şu anda gecikmiş ya da bakaya olanların sayısı da henüz 100 bin değil. Yaşı, geçen seferki gibi 30 yaş civarında olanların 450 bin, ancak bakaya kalmış olanlar veya yoklama kaçağı olanlar sayısı henüz 100 bine gelmedi. Dolayısıyla bazen 800 bin deniyor ama her ikisi de çok afaki bir rakam. Bakaya kalan yoklama kaçağı olanlar 100 binden aşağı, ancak yaşı 30 civarından aşağı olanlar da 450 binden aşağı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız yeni dönemde bir değerlendirme yapar, bedelli askerlik olup olmayacağına en doğru şekilde karar verir. Yeni dönemde eğer 'ihtiyaç var' derse tasarı Meclis'e gelir diye düşünüyorum."

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 08:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195