Title of a News Article

Belirlenen Hedefler Ele Geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili son bilgileri paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Belirlenen hedefler ele geçirildi. Harekat başarıyla devam ediyor." denildi.

Belirlenen Hedefler Ele Geçirildi
banner206

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yürütülen Barış Pınarı Harekatı 2. gününde devam ediyor. Harekat kapsamında Resulayn ve çevresinde bulunan terör mevzileri, gece geç saatlere kadar ateş altına alındı. Harekatla ilgili son bilgileri paylaşan Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada belirlenen hedeflerin ele geçirildiği aktarıldı.

Harekat Başariyla  Devam Ediyor

Günün ilk ışıklarıyla da Resulayn'daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi. Bu arada, kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor.Harekatla ilgili son bilgileri duyuran Milli Savunma Bakanlığı sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: Milli Savunma Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili son bilgileri paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Belirlenen hedefler ele geçirildi. Harekat başarıyla devam ediyor." denildi.

Komutanlar Harekat  Merkezi'nde

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında kara harekatı dün gece başladı. Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve komutanlarla Barış Pınarı Harekatını Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden sevk, idare ediyor.

Sınara Sevkiyat Sürüyür

Öte yandan Hatay'dan dün akşam saatlerinde yola çıkan 12 araçlık askeri konvoy İslahiye'ye ulaştı. Komando birlikleri ve zırhlı araçların yer aldığı konvoy Şanlıurfa'da yönüne ilerledi. Geniş güvenlik önlemleri altında hareket eden konvoydaki birliklerin Barış Pınarı Harekatı kapsamında sınır hattı ve Suriye'de görevlendirileceği öğrenildi.

İHA Ve Silahlar'da Destek Veriyor

Hava harekatı kapsamında yurdun çeşitli yerlerindeki üs komutanlıklarından havalanan jetler belirlenen hedefleri vurmaya başladı. Havadan erken ihbar ve kontrol uçaklarının (HİK) eşlik ettiği hava harekatı sırasında tanker uçakları havada hazır bekledi. İHA ve SİHA'ların da görev aldığı ilk hava harekatı boyunca belirlenen 40'tan fazla hedef savaş uçaklarınca imha edildi.

Ne Olmuştu?

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait F16 savaş uçakları, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan ve yaklaşık 30 kilometre derinlikteki terör örgütü YPG/PKK hedeflerini dün imha etmişti.

Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalanmıştı.

Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vurulmuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2019, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195