Title of a News Article

Bestekar-Gazelhan Çadırcı anıldı

Bestekar-Gazelhan Çadırcı anıldı
banner206

Şanlıurfa'da bulunan Kurtuluş müzesinde düzenlenen anma gecesiyle Urfalı Bestekar-Gazelhan Şükrü Hafız Çadırcı anıldı.

Haber: Paşa BENZER

Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı'nın açılış konuşmalarıyla başlayan programda Şükrü Hafız Çadırcı'ya ait beste ve gazeller seslendirildi. Programda konuşan Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı, "Zaman zaman Şanlıurfa'nın sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz, projeler üretiyoruz, çözüm önerileri sunmaya çalışıyoruz." dedi.

Başkan Çadırcı, "Biz bunu bir resmi çatı altında birleştirmeye çalıştık ve adına da Şanlıurfa platformu dedik. Şanlıurfa platformu Ankara'da yaptığı bir çok faaliyetlerin bazılarını sizlere aktarmak istiyorum. Öncelikle Sayın vekillerimizi periyodik olarak davet ediyoruz. Şanlıurfalı hemşerilerimizi yemekli toplantılarda bir araya getiriyoruz. Şanlıurfalı hemşerilerimiz, milletvekillerine, siyasilere Urfa'nın sıkıntılarını aktarmaya çalışıyorlar, fikir alışverişinde bulunuyorlar. Böyle faaliyetlerimiz devam etmektedir, ayrıca belediye başkanlarımızı davet ediyoruz, belediye ile ilgili faaliyetlerini aktarmaya çalışıyorlar. En son davetlimiz büyükşehir belediye başkanı Sayın Nihat Çiftçi'ydi. Yine yerel medya temsilcilerini çağırıyoruz onlarda Şanlıurfa'daki medyanın sorunlarını ve mevcut durumunu aktarmaya çalışıyorlar. Yine her yıl Mayıs ayında Ankara'da geleneksel bahar şenliklerini düzenliyoruz, Şanlıurfalılar olarak bahar geldiğinde piknik yapıyoruz. Yine Şanlıurfa'nın kalkınması, güzelleşmesi ve cazibe haline gelmesi için Şanlıurfa ile ilgili proje yarışması düzenledik onlarda sonuçlanmak üzere, yine her yıl Ankara'ya Şanlıurfa'dan tarım işçileri gelmektedir. Bu tarım işçilerini biz her yıl sağlık taramasından geçiyoruz. Elimizden geldiğince de reçetelerini karşılamaya çalışıyoruz. Yine iş sağlığı ve güvenliği toplantıları yapıyoruz. Geçen yıl yine Şanlıurfa'da aile adlı bir panel düzenledik. Şuanda Türkiye'de 32 ilde temsilcimiz var, bu temsilcilikler vasıtasıyla Şanlıurfa'mızı Türkiye'de tanıtmaya çalışıyoruz." diye belirtti.

Urfalı Bestekar-Gazelhan Şükrü Hafız Çadırcı'nın oğlu Mehmet Çadırcı ise, "Değerlerimizi koruduğumuzda, sahiplendiğimizde gelecek nesillere karşı mahçup olmayacağız. Zengin bir folklora sahip bu memleketin her taşı kıymetlidir, her sokağı tarihtir dolayısıyla bu kadar kadim bir geçmişse sahip bir kentin, kadim simaları da çoktur. her biri hazine değerinde olan değerli şahsitleri bu tür etkinliklerle izleme, yeni nesile tanıtmak, güzide sanatçıları anlatmak beni duygulandırdı. Hafız Şükrü Çadırcı benim babamdı ama ben onu Urfa'ya adamış bir şahsiyet olarak gördüğümden, Urfa'nın bir evladı olarak kabullenmek zorundayım. Amaydı gözleri görmüyordu belki gönül gözüyle bizden daha iyi Urfa'mızı gördü diyebilirim. Bu şehrin sevdalısıydı, gelecekle ilgili güzel şeyler düşünürdü. Bize ve bizim gibi gibi evlatlara güzelliği, iyiliği öğretti. İnşallah onun istediği davranışları sergilemişizdir." Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program halk müziği konseriyle devam etti. Bu arada anma gecesine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sabri Yetim'in yanı sıra, Şanlıurfa platformu Başkanı Habip Çadırcı, Urfalı Bestekar-Gazelhan Şükrü Hafız Çadırcı'nın oğlu Mehmet Çadırcı ve davetliler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195