Title of a News Article

Beyazgül, TNB’nin başkan yardımcısı oldu

Beyazgül, TNB’nin başkan yardımcısı oldu
banner206

Türkiye Noterler Birliği (TNB), 45. Olağan Kongresi 2-5 Haziran 2016 tarihleri arasında Türkiye Noterler Birliği'nde gerçekleşti. Yeni yönetimde Akparti Şanlıurfa İl Başkanı  Zeynel Abidin Beyazgül'de başkan yardımcısı oldu.

Kongreye, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi ve HSYK üyeleri, Yüksek Yargı mensupları ve üst düzey Bakanlık temsilcileri katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  Noterlik Yasasında değişiklikler yapacak Yasa Tasarısının 2016 yılında TBMM' ye sevk edileceğini, bu yıl en geç 2017 yılında yasalaşmasını beklediklerinin müjdesini verdi. 

Gayrimenkul aynına ilişkin işlemlerin de noterler tarafından gerçekleştirilmesi konusunda Adalet Bakanlığı nezdinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bozdağ, bu konuda da son değerlendirmelerin yapılacağını kaydetti.

"Noterlerin ifa ettikleri görevleri tartışmak beyhudedir; noterlik bir güven müessesidir" diyen Bozdağ, "Noterlerimizin önleyici görevlerini daha iyi yapmaları için Bakanlık olarak işbirliğimizi sürdüreceğimize söz vermek istiyorum. Noterlerin, mirasçılık belgesi ve 2. el araç satışlarında gösterdiği başarı; tescil edilen araç sayısının hızla artarak 4 milyonu geçmesi çok önemli. Güzel uygulamalar yeni konuları Türkiye Noterler Birliği'ne aktarma konusunda bizi cesaretlendirmektedir" dedi.

Kongrenin açılış konuşmasına Başkan Yunus Tutar, "Ülkemizin bütünlüğüne, halkımızın birlik ve beraberliğine kasteden terör olaylarının biran önce son bulmasını temenni ediyorum. Devletimizin tüm kurumlarının milletimizle işbirliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıya ulaşılacak, terör dize getirilecektir." sözleriyle başladı.

Başkan Tutar, Yeni Yargı Reformu Stratejisi kapsamında Adalet Bakanlığı ile verimli bir çalışma süreci yürüttüklerini belirtti ve yılın ilk aylarından itibaren başlayan noterlik hizmetlerindeki değişim sürecini değerlendirdi. Tutar, "Bu yıl 1 Mart'ta yürürlüğe giren Noterlik İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yapılması Hakkında Yönetmelik ile 'Elektronik Ortamda Tespit' uygulamasını başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber yüzlerce adet işlemin tespiti yapıldı. Bu, yüzlerce işlem mahkemeye gidecek dosyanın çözümünde büyük katkı sağlayacak bir girişimdir." değerlendirmesini yaptı.

 

İşte Yeni yönetim ve görevleri:

BAŞKAN Yunus TUTAR - Beykoz 2. Noteri BAŞKAN YARDIMCISI Zeynel Abidin BEYAZGÜL - Şanlıurfa 5. Noteri SAYMAN ÜYE Ahmet UĞURLU - Üsküdar 6. Noteri ÜYE Metin SUYABATMAZ - Üsküdar 11. Noteri ÜYE Dursun CİN - Samsun 1. Noteri ÜYE Gülüzar IRMAK- Beyoğlu 58. Noteri ÜYE Serdar ARAT - Beşiktaş 23. Noteri

 

Urfahaber.net

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195