Title of a News Article

Bir hayal daha gerçek oluyor…

.

Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın fuar ihtiyacının karşılanabilmesi için Karaköprü'de yapımına başladığı fuar alanını inceleyen Başkan Nihat Çiftçi: "Şanlıurfa'nın bir hayalini daha gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bir çok alanda yüksek potansiyele sahip Şanlıurfa'nın zenginlikleri ve marka değerini yükseltmek hedefiyle Karaköprü'de 80 bin metrekarelik alan üzerinde fuar alanı inşaat çalışmalarına başlanıldı. Çalışmaları Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve teknik ekiple inceleyen Başkan Çiftçi, Şanlıurfa'ya yakışır bir fuar merkezinin yapılmasının gerekli olduğunun altını çizdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Fuarların kaliteli bir merkezde olma lazım. Şanlıurfa'ya yakışır bir mekanda olması lazım. Gerek buraya gelip stand açacak firmalar ve gerekse yenilikleri ve imalatları takip edecek ziyaretçiler için standardı yüksek bir merkezde fuarların düzenlenmesi bizim için hayaldi. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bu hayali gerçekleştirdi. 2014 seçimlerinde halkımıza fuar sözü verdik. Büyükşehir'i fuar merkezleri geliştirir. Şanlıurfa'nın bölgesiyle birlikte her ay bir fuar düzenleme potansiyeline sahiptir. Kalkınma bakanlığımızdan yüzde 50 oranına tekabül eden 11 trilyon TL'lik destek geldi. Bu yatırımla Şanlıurfa'mız kazanacak. Şanlıurfa'mızın kazanımlarını artırmak için kadrolarımız 7/24 çalışıyor" dedi.

Temel atma töreninin ilerdeki bir tarihte gerçekleşeceğini belirten Başkan Çiftçi: "Kalkınma Bakanımız, Gıda Hayvancılık Bakanımız, Yerel Yönetimler Başkanımız ve Milletvekillerimizin katılımıyla gerçekleşecek" dedi.

Karaköprü'de 80 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak olan fuar merkezinde 14 bin metrekare kapalı alan, 670 oto kapasiteli otoparkı, holleri, konferans salonu ve dinleme alanlarıyla toplam 30 bin metrekare kapalı alanıyla kenette hizmet verecek.


Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 11:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfa sevdalısı
Urfa sevdalısı - 7 yıl Önce

Nihat çiftçi büyük projelerin adamı tüm urfalılara sesleniyorum sahip çıkalım başkana urfayı şaha kaldırır bu adam demedi demeyin .

SIRADAKİ HABER

banner195